25ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Insuranceforum.gr

25ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Insuranceforum.gr

Με συμμετοχή άνω των 120 επαγγελματιών της ασφαλιστικής αγοράς ολοκληρώθηκε το 25ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Insuranceforum.gr σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου με θέμα: «Η ασφαλιστική αγορά της Θράκης. Θεσμικές αλλαγές και πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη της αγοράς» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στο Επιμελητήριο Έβρου.  

Μέσα από 5 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, οι ομιλητές του συνεδρίου μετέφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο και το πού οδεύει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν πως οι νέες θεσμικές αλλαγές, οι οδηγίες αλλά και οι κανονισμοί που επιβάλλονται πανευρωπαϊκά δεν θα πρέπει να τρομάζουν τους επαγγελματίες του κλάδου. Αντιθέτως, όλες αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις λειτουργούν προς όφελος των καταναλωτών και κατ’ επέκταση προς όφελος των επαγγελματιών διαμεσολαβητών.

Στο συνέδριο, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Account Manager της Glassdrive, Σταύρος Σαρίκος. Asfalistiko sinedrio-188

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του κ. Δημήτρη Μπακαλίδη, Ασφαλιστικού Συμβούλου και Υπεύθυνου ΓΕΜΗ στο Επιμελητήριο Έβρου, ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα στην Θράκη. Επίσης, ανέφερε πως η χρονική συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη για να δημιουργηθεί ένα συλλογικό θεσμικό όργανο προκειμένου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της Αλεξανδρούπολης να αποκτήσουν τη δική τους φωνή.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου και μέσα από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ έγιναν οι πρώτες «ζυμώσεις» για την δημιουργία του πρώτου συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην Αλεξανδρούπολη. 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου στη Θράκη και κατά πόσο ένας τοπικός συλλογικός φορέας θα μπορέσει να βοηθήσει στην επίλυση αυτών.

Με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή της Insurance Innovation κ. Αριστείδη Βασιλειάδη, παράγοντες της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς μίλησαν για τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών, την ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών αλλά και της αντιμετώπισης των απευθείας πωλήσεων που κάνουν ασφαλιστικές εταιρείες.

Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ίδρυσης του νέου τοπικού συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

 

Το επόμενο ασφαλιστικό συνέδριο του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 σε συνεργασία με τον Πανευβοϊκό Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το επόμενο συνέδριο από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://insuranceinnovation.gr/conference/