24ο Ασφαλιστικό Συνέδριο insuranceforum.gr στη Θεσσαλονίκη!

24ο Ασφαλιστικό Συνέδριο insuranceforum.gr στη Θεσσαλονίκη!

Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή άνω των 250 στελεχών του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ολοκληρώθηκε το 24ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Insuranceforum.gr με θέμα: «Η επόμενη ημέρα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Θεσμικές αλλαγές και ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2018 στο «The Met Hotel» στην Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία όλων των ετών

Μέσα από τρεις βασικές ενότητες στις οποίες μίλησαν στελέχη της αγοράς, όπως οι κ.κ.: Νίκος Γεωργόπουλος, cyRM, MBA cyber Privacy Risks Insurance Advisor Cromar Cyber Insurance at Lloyd’s, Co-Founder DPO Academy,  Σταύρος Σαρίκος, Account Manager Glassdrive, Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s,  το συνέδριο επέτυχε να μεταφέρει στους συμμετέχοντες την νέα πραγματικότητα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, όπως διαμορφώνεται από τις θεσμικές αλλαγές, την ανάγκη ανάπτυξης ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου, όπως υπαγορεύει η νέα τεχνολογία, αλλά και να διερευνήσει τα νέα κίνητρα που έχει ένας νέος για να ακολουθήσει το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου αποτέλεσαν οι κ.κ. Δημήτρης Τσεκούρας, CEO της ARAG SE Ελλάδος και Μάνος Κάλλης, CEO της D.A.S HELLAS οι οποίοι μίλησαν για την διαμεσολάβηση στην επίλυση νομικών διαφορών από την πλευρά του κλάδου της Νομικής Προστασίας και για την Οδηγία IDD και το νέο πλαίσιο εργασίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση αντίστοιχα.

Ενότητα Ι: «Η νέα πραγματικότητα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Οι θεσμικές αλλαγές στην πράξη».

Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές καθοδηγούν τις εξελίξεις στο κλάδο των ασφαλειών, τόνισε ο Νίκος Γεωργόπουλος, μιλώντας στην ενότητα Ι για την GDPR – το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων –  και την σύνδεση της με τις Cyber Ασφαλίσεις, δίνοντας το στίγμα της αγοράς των cyber κινδύνων, αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που ξετυλίγονται για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Ενότητα ΙΙ: «Τεχνολογία & Εξελίξεις. Αντιμετωπίζοντας τις direct πωλήσεις με νέες τεχνικές»

Για την επόμενη ημέρα της ανάπτυξης μίλησαν στην Ενότητα ΙΙ οι κ.κ. : Σταύρος Σαρίκος, Account Manager Glassdrive, Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s και Γιώργος Ραλλάκης, Υπεύθυνος εκπαίδευσης LearningEvolution.gr

Ο κ. Σταύρος Σαρίκος παρουσίασε την ανάπτυξη που διαγράφει η GLASSDRIVE μέλος της Saint Gobain στην Ευρώπη και την Ελλάδα, υιοθετώντας νέες τεχνολογικές προδιαγραφές αλλά και το όραμα και την στρατηγική της εταιρείας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Βουτσίνος, εστιάζοντας στο θέμα: «Micro Underwriting» – απάντησε στο ερώτημα: «Τι είναι τελικά ανάπτυξη εργασιών;», υπογραμμίζοντας ότι ανάπτυξη Εργασιών είναι η δημιουργία Μακροπρόθεσμης Αξίας για έναν εταιρικό οργανισμό μέσα από το συνδυασμό τριών βασικών δυνάμεων: των πελατών του, των προϊόντων του και των σχέσεων που δημιουργεί.

Τέλος ο κ. Γιώργος Ραλλάκης ανέλυσε τα νέα δεδομένα μετά την άνοδο των direct πωλήσεων και πώς μπορούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να βγουν κερδισμένοι από το νέο τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται.

Ενότητα ΙΙΙ: «Κίνητρα και προοπτικές του κλάδου. Γιατί να ακολουθήσει ένα νέος το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή».

Το δέλεαρ της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, της ανεξαρτησίας του επαγγέλματος, της γοητείας των πωλήσεων και της επικοινωνίας με πελάτες αλλά και την ανάγκη να καλυφθούν οι νέες σύγχρονες ανάγκες της πληθυσμού, προέβαλε ως κίνητρο εισόδου των νέων στην αγορά, ο κ. Θάνος Κόπτσης, Account Executive Infotrust S.A.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το θεματικό πάνελ – σε συνεργασία με το Finance Club του Πανεπιστημίου Μακεδονία συντονιστής του οποίου ήταν η κα Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II – ARAG SE –  όπου τρείς νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι κ.κ. Νικόλαος Τσακπίνης, Χρήστος Γκίκας, Χρυσοβαλάντης Κυνηγόπουλος, έθεσαν επί τάπητος την ανάγκη για mentoring προς τους νέους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις αλλά και την ανάγκη διοργάνωσης ενημερωτικών ημερίδων για το επάγγελμα του ασφαλιστή και την διάδοση αυτών σε όλα τα δίκτυα επικοινωνίας.

Στην ίδια ενότητα ο κ. Γιώργος Χανός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού μίλησε για τους Millennials και πώς συμπεριφέρονται σήμερα οι νέοι καταναλωτές, τί ανάγκες έχουν και τί πρέπει να τους προσφέρουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

βιβλίο χορηγός GlassdriveΤο πρόγραμμα του συνεδρίου εμπλουτίστηκε με την ομιλία της συγγραφέως Μυρτώς Χαμπάκη και την παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο: Οδηγία IDD – Ένας πρακτικός οδηγός για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων. Στόχος της έκδοσης είναι να δώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο, ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, στέλεχος, ή ιδιοκτήτη ασφαλιστικής επιχείρησης έναν πρακτικό οδηγό ο οποίος θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί με μία ματιά ποιες είναι οι αλλαγές που επιφέρει η Οδηγία IDD στην καθημερινότητα της εργασίας του. Αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η GLASSDRIVE.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Μιχάλης Ζορπίδης Πρόεδρος ΕΕΘ, εναποθέτοντας το βάρος της ομιλίας τους στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, ο οποίος επικεντρώθηκε στις θεσμικές αλλαγές, στις νέες τεχνολογίες στην ανάγκη δημιουργίας συνεργειών αλλά και της προσέλκυσης νέων ατόμων στο κλάδο.

Το συντονισμό του συνεδρίου είχε ο Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation, Αριστείδης Βασιλειάδης.

Το επόμενο ασφαλιστικό συνέδριο του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου.

 

Χορηγοί Συνεδρίου

Ασφαλιστικές εταιρείες: ARAG, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ERGO HELLAS, DAS HELLAS

Μεσιτικές εταιρείες: CROMAR INSURANCE BROKERS LTD, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY COVERHOLDER AT LLOYDS, INSURANCE PRO ONLINE BROKERS, BROKINS ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, IONIOS BROKERS, FORTIS, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Εταιρεία επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE

Εταιρεία Πραγματογνωμόνων: Ε.Ν. ΜΑΝΟΣ ΕΠΕ

Υποστηρικτές: Mr. KTEO, SAFECAPE SOFTWARE SOLUTIONS, GENTSOS ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, HELLAS SERVICE, ΒΑΒΥΛΟΥΣΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

Το Συνέδριο διεξήχθη υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.)
Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ε.Α.Δ.Ε.)
Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ.)
Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)
Finance Club University of Macedonia

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr – pasfe.gr
Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld
Οικονομικά sites : euro2day.gr – sofokleousin.gr – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr
Τοπικά μέσα επικοινωνίας: biscotto Thessaloniki – Focus fm 103,6 – ola Thessaloniki – Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 – thessnews – voria.gr – seleo.gr

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τα διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Insurance Innovation, email: info@insuranceinnovation.gr, τηλ: 2312201003 (υπεύθυνος  κ. Αριστείδης Βασιλειάδης).