Skoda Octavia

Skoda Octavia

Το Skoda Octavia, ένα επιτυχημένο οικογενειακό hatchback, έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2013.

Το πρώτο Skoda Octavia, που παράχθηκε από το 1959 έως το 1964, ήταν ένα ανακατασκευασμένο 440 (γνωστό και ως Spartak). To 1996 εγκαινιάστηκε η επόμενη έκδοση του Skoda Octavia. Επρόκειτο για ένα σημαντικό ορόσημο για την επιτυχία της Skoda, καθώς αντιπροσώπευε ένα νέο προφίλ και μία νέα έκφραση για την τσεχική μάρκα. Λόγω της εξαγοράς της από τον Όμιλο Volkswagen, η δεύτερη γενιά (2004) κατασκευάστηκε επάνω στην πλατφόρμα του A5 που χρησιμοποιήθηκε και για την παραγωγή π.χ. του Audi A3 και του Volkswagen Golf. Η τρίτη γενιά (2013) είναι μακρύτερη, πλατύτερη και ελαφρύτερη από τον προκάτοχό της με στόχο ένα μοναδικό συνδυασμό χώρου και αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών.

Το νέο Octavia είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες οχημάτων που βελτιώνουν την ασφάλεια, την άνεση καθώς και την ενημέρωση & ψυχαγωγία. Διάφορα συστήματα χρησιμοποιούν κάμερες ενσωματωμένες στο όχημα, όπως το Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας, το Σύστημα Αυτόνομης Προσαρμογής Ταχύτητας και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης. Για ορισμένες τεχνολογίες, η κάμερα είναι προσαρτημένη στο κρύσταλλο της Saint-Gobain Sekurit. Σημειώστε ότι διατίθεται μία ευρεία γκάμα παρμπρίζ, μεταξύ άλλων και ένα θερμαινόμενο.