Η BMW Δοκιμάζει Αυτόνομα Αυτοκίνητα στην Κίνα

Η BMW Δοκιμάζει Αυτόνομα Αυτοκίνητα στην Κίνα

Ενώ Audi και Mercedes-Benz έχουν ήδη υπάρξει σε πρόσφατα πρωτοσέλιδα με την είδηση ότι έχουν λάβει άδεια να δοκιμάσουν αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους της Καλιφόρνια, η BMW αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές «αυτο-οδηγούμενων» αυτοκινήτων στην Κίνα. Όπως και οι ανταγωνιστές της, η BMW δοκιμάζει εδώ και αρκετά χρόνια τη δική της τεχνολογία πάνω στα αυτόνομα αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Τώρα, η BMW ξεκινά ένα επιπλέον ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο όπως ισχυρίζεται θα ανοίξει το δρόμο για μια αυτόνομη ή «εξαιρετικά αυτοματοποιημένη» οδήγηση στην Κίνα. Κι ενώ τα τα τυπικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την Ευρώπη περιλαμβάνουν σήραγγες, τα εθνικά σύνορα και σταθμούς διοδίων, η ταχύτατη εξάπλωση των αστικών κέντρων της Κίνας επίσης δημιουργεί ενδιαφέρουσες προκλήσεις για τους υπάρχοντες μηχανικούς όπως αυτή των αυτοκινητοδρόμων πολλαπλών επιπέδων.

Το έργο θα διαρκέσει για τα επόμενα δύο χρόνια και περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτότυπα αυτοκίνητα. Ο έλεγχος των πρωτοτύπων της BMW καθορίζεται από ψηφιακούς χάρτες, GPS και αισθητήρες σε ραντάρ και κάμερες και προς το παρόν η αυτόνομη οδήγηση γίνεται μόνο σε αυτοκινητοδρόμους. Ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της BMW στην ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων της είναι η Continental.

Όπως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι κι η BMW βλέπει την αυτόνομη οδήγηση ως ένα τρόπο μείωσης των ατυχημάτων, ουσιαστικά εξαλείφοντας το ανθρώπινου λάθους. Εκτός από την άποψη της ασφάλειας, η αυτόνομη οδήγηση αναμένεται να ενισχύσει την άνεση και την αποδοτικότητα του οχήματος.

Σημειώστε ότι η Mercedes-Benz είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία προς το παρόν που έχει στην γκάμα της ένα αυτοκίνητο ικανό να οδηγεί αυτόνομα. Η Cadillac έχει επιβεβαιώσει ότι το 2017 θα θέσει σε κυκλοφορία το δικό της ημι-αυτόνομο όχημα ενώ η Audi δήλωσε ότι το δικό της αυτόνομο μοντέλο θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος της δεκαετίας. Κι η «μάχη» συνεχίζεται!

Όσο για πρωτοπορία στο χώρο της επισκευής και αντικατάστασης παρμπρίζ και κάθε κρυστάλλου αυτοκινήτου, η Glassdrive τα έχει ήδη καταφέρει…