Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C

Η Alfa Romeo 4C, ένα κομψό και εξαιρετικά ελαφρύ σπορ αυτοκίνητο, παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2013.

Το concept car της Alfa Romeo 4C ψηφίστηκε ως το «πιο όμορφο concept car της χρονιάς». Η εξόχως ιταλική σχεδίασή της βασίζεται σε ένα μοντέλο της δεκαετίας του 60, την Alfa Romeo 33 Stradale. Το διθέσιο supercar έχει προσιτή τιμή για την κατηγορία του και ο αριθμός παραγωγής του θα είναι περιορισμένος.

Το μικρό βάρος αποτέλεσε έναν από τους κύριους στόχους της σχεδίασης. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο κατά κύριο λόγο από ελαφρύ ανθρακόνημα και αλουμίνιο. Ακόμα και τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά λεπτά προκειμένου να έχουν μειωμένο βάρος. Η Saint-Gobain Sekurit ήταν η πρώτη που διέθεσε στην αγορά αυτά τα κρύσταλλα μικρού βάρους. Ο κανόνας ήταν ένα πάχος 5 mm. Τώρα είναι 4,5 mm και θα φτάσει μελλοντικά στα 4 mm. Η 4C είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα με κρύσταλλο 4 mm της Saint-Gobain Sekurit. Το τελικό βάρος του οχήματος είναι μόλις 895 kg, δηλαδή ακόμα χαμηλότερο και από το Up! city car της Volkswagen. Αυτό το ρεκόρ καθιστά την Alfa Romeo 4C ένα από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα του κόσμου. Διαθέτει άφθονη ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόνο 4,5 δευτερόλεπτα, φτάνοντας σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά της Porsche 911. Το εσωτερικό της 4C είναι κατασκευασμένο με άριστης ποιότητας υλικά και διαθέτει ψηφιακή οθόνη αντί για όργανα στο ταμπλό. Συνολικά, το εσωτερικό είναι κομψό με περιορισμένο χώρο.