Φανάρια Τεχνητής Νοημοσύνης;

Φανάρια Τεχνητής Νοημοσύνης;

«Έξυπνα» τεχνητής νοημοσύνης φώτα σηματοδότησης θα λανσαριστούν στο Μίλτον Κέις της Αγγλίας στο επόμενο έτος, ως μέρος ενός σχεδίου που προβλέπει την υιοθέτηση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για να μειωθεί η κυκλοφοριακή κίνηση.

Η πόλη θα επενδύσει περίπου 3,5 εκατομ. ευρώ για μια τεχνολογία που θα ελέγχει την κίνηση στους δρόμους και θα προσαρμόζει τους φωτεινούς σηματοδότες με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των αυτοκινήτων. Αυτή τη στιγμή, τα φανάρια είναι προγραμματισμένα να δίνουν προτεραιότητα στους δρόμους που παραδοσιακά έχουν μεγάλο κυκλοφοριακό συνωστισμό.

Η νέα τεχνολογία που θα επιτρέψει στα φανάρια να προσαρμόζονται ανάλογα με την κίνηση που θα υπάρχει εκείνη τη στιγμή έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Vivacity Labs που εδρεύει στον Λονδίνο. Το σχέδιο περιλαμβάνει την τοποθέτηση περίπου 2.500 καμερών που θα ελέγχουν την κίνηση γύρω από το Milton Keynes. O υπεύθυνος για πλάνο δήλωσε στην Telegraph: «Oι κάμερες θα καταλαβαίνουν αυτόματα κατά πόσο χρησιμοποιείται μια οδική αρτηρία και θα προσαρμόζουν τους σηματοδότες ανάλογα».

Στο μέλλον, η εταιρεία αναφέρει ότι η τεχνολογία θα μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για την αλλαγή των καιρικών φαινομένων ή αν υπάρχει κάποιο χαλασμένο αυτοκίνητο στη διαδρομή. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε επίσης να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους πεζούς αλλά και τους οδηγούς προειδοποιώντας τους για πιθανούς κινδύνους. Η εταιρεία επίσης δήλωσε, ότι τα φανάρια θα μπορούν να “επικοινωνούν” με τα αυτόνομα αυτοκίνητα του μέλλοντος!

Θα μπορούσε να υιοθετηθεί κάτι αντίστοιχο και στην χώρα μας;

Πηγή: autotriti.gr


Όσο για την έξυπνη επιλογή σε κρύσταλλα αυτοκινήτου, η απάντηση είναι εύκολη: Glassdrive!