Υβριδική Τεχνολογία Πεπιεσμένου Αέρα από την Peugeot

Υβριδική Τεχνολογία Πεπιεσμένου Αέρα από την Peugeot

Ο αριθμός των διαφορετικών ειδών κινητήρων αυτοκινήτου δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερος και οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν αυτόν που τους ταιριάζει. Κινητήρες που χρειάζονται βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με κάθε είδους υβριδική τεχνολογία είναι πια διαθέσιμοι. Και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία της Peugeot σκοπεύει να προσθέσει την τελευταία καινοτομία της, την «Υβριδική Τεχνολογία Πεπιεσμένου Αέρα».

Τι σημαίνει υβριδική τεχνολογία στα αυτοκίνητα; Πολύ απλά τον συνδυασμό δύο ή περισσότερων τεχνολογιών προκειμένου να υπάρξει κίνηση. Και στην περίπτωσή μας, μια νέα τεχνολογία που το μόνο που θα απαιτεί είναι αέρας! Αν και αυτή η τεχνολογία δεν είναι καινούργια για την Peugeot και την αδελφική της Citroën, στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι είδαμε την τελευταία πρόοδο στον τομέα αυτό. Σκοπός είναι η παραγωγή ενός αυτοκινήτου που θα φτάσει τον στόχο της Γαλλικής κυβέρνησης για κατανάλωση ίση με 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με την Υβριδική Τεχνολογία Πεπιεσμένου Αέρα να το κάνει αυτό χωρίς να προσθέτει σημαντικό κόστος κατά την παραγωγή του οχήματος, όπως συμβαίνει συνήθως.

Στην πράξη, ο πεπιεσμένος αέρας παίζει λίγο πολύ τον ίδιο ρόλο που έχει μια μπαταρία σε ένα συνηθισμένο υβριδικό αυτοκίνητο. Καθώς οδηγείτε ή επιβραδύνετε, υδραυλικά μοτέρ συμπιέζουν τον αέρα σε δύο δεξαμενές – μια διαδικασία που διαρκεί μόλις δέκα δευτερόλεπτα. Όταν πρέπει να επιταχύνετε και πάλι, η πίεση του αέρα περιστρέφει τα υδραυλικά μοτέρ, η ισχύς των οποίων υποβοηθά τον κινητήρα βενζίνης. Για σύντομες αποστάσεις θα είναι δυνατόν να οδηγήσει κανείς το αυτοκίνητο αποκλειστικά με την ισχύ του αέρα!

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν και άλλες εταιρείες θα προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν το Peugeot 208 HYbrid Air, αν και η εμπειρία έχει δείξει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει συνήθως…

νέα υβριδική τεχνολογία peugeot

Όσο για την πιο αξιόπιστη λύση στην επισκευή και αντικατάσταση παρμπρίζ, επισκεφτείτε ένα σταθμό της Glassdrive!