Το υπέρ-ελαφρύ παρμπρίζ της Saint-Gobain Sekurit για το πρώτο υβριδικό μοντέλο LaFerrari, Maranello

Το υπέρ-ελαφρύ παρμπρίζ της Saint-Gobain Sekurit για το πρώτο υβριδικό μοντέλο LaFerrari, Maranello

La Ferrari, το νέο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής του κορυφαίου κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε το ελαφρύ παρμπρίζ της Saint-Gobain Sekurit. Πρόκειται για ένα πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα: το παρμπρίζ έχει πάχος μόλις 4 χιλιοστά και είναι κατά 1,3 κιλά ελαφρύτερο, δηλαδή μειωμένο κατά 12% σε σύγκριση με το κλασικό παρμπρίζ, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενεργειακή απόδοση του αυτοκινήτου.

Η Saint-Gobain Sekurit εργάσθηκε στενά με τους μηχανικούς της Ferrari για να εξασφαλίσει τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας, αντοχής και άνεσης. Το πάχος της κάθε στρώσης κρυστάλλου μειώθηκε, φθάνοντας τα 1,8 χιλιοστά για το εξωτερικό κρύσταλλο (έναντι 2,1 χιλιοστών στο κλασικό παρμπρίζ) και 1,4 χιλιοστά για το εσωτερικό κρύσταλλο (έναντι 2,1 χιλιοστών). Αυτός ο ασύμμετρος σχεδιασμός εγγυάται μεγαλύτερη προστασία σε περιπτώσεις πρόσκρουσης με μικρές πέτρες.

Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία σηματοδοτεί τη συνεισφορά της Saint-Gobain Sekurit στην τελευταία γενιά αυτοκινήτων με ενεργειακές επιδόσεις: μειώνει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου προσφέροντας μέγιστες επιδόσεις και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Με πιθανές εφαρμογές σε όλη την βιομηχανία αυτοκινήτων, το ελαφρύ παρμπρίζ της Saint-Gobain Sekurit – το οποίο δεν απευθύνεται μόνο στην γκάμα των πολυτελών μοντέλων – έχει σημαντική δυναμική.

Η Saint-Gobain Sekurit,  είναι  ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κρυστάλλων αυτοκινήτου στον κόσμο και προμηθεύει με κρύσταλλα OEM όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.