Το Αυτόνομο Αυτοκίνητο της Google Προ των Πυλών

Το Αυτόνομο Αυτοκίνητο της Google Προ των Πυλών

google autonomous carΤον Μάιο, ο τεχνολογικός γίγαντας που λέγεται Google παρουσίασε τη μακέτα ενός πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου το οποίο σχεδιάζει να εισαγάγει στην αγορά σε κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Το αυτοκίνητο δεν διέθετε τιμόνι ή πεντάλ, καθώς και πολλά άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα συμβατικό αυτοκίνητο που βλέπουμε στους δρόμους. Η Google τώρα παρουσίασε μια νέα πρωτότυπη εκδοχή που ισχυρίζεται ότι είναι αντιπροσωπευτική του τελικού προϊόντος.

Ναι, το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google μοιάζει πολύ απλό. Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι σχεδιαστές (δικαιολογημένα) είναι επικεντρωμένοι αποκλειστικά στην «αυτο-οδήγηση» του οχήματος και όχι σε μια εμφάνιση που θα εντυπωσιάζει. Στόχος άλλωστε της Google είναι να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που σχεδόν ο καθένας, όπως άνθρωποι χωρίς όραση, να μπορούν πολύ απλά να επιβιβάζονται και να πηγαίνουν στον προορισμό τους, απλώς ζητώντας το.

Αυτό το τελευταίο πρωτότυπο συγκεντρώνει όλα τα επιμέρους συστήματα που Google έχει δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, διαθέτει τιμόνι και πεντάλ, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει άμεσα το όχημα κατά τη διάρκεια της φάσης δοκιμών, και διαθέτει επίσης τα συστήματα αυτο-οδήγησης, όπως πολύπλοκα υπολογιστικά συστήματα και αισθητήρες. Αυτή τη φορά διαθέτει και κατάλληλους προβολείς.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι σχεδιαστές της Google θα δοκιμάσουν αυτό το πρωτότυπο και άλλα παρόμοια, σε μια ιδιωτική πίστα, και αν όλα πάνε καλά, η δοκιμές σε δημόσιους δρόμους θα ξεκινήσουν στην Καλιφόρνια σστις αρχές του επόμενου έτους.

Κι όταν όλα είναι έτοιμα, αυτό που μένει να δούμε είναι πώς η αγορά θα υποδεχθεί αυτή την ιδέα…