Το Αυτοκίνητο της Google στους Δρόμους

Το Αυτοκίνητο της Google στους Δρόμους

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη ότι ετοιμάζει το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο, η Google επιβεβαίωσε ότι το μικρό και χαριτωμένο της όχημα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Θυμηθείτε το προηγούμενο άρθρο εδώ: Το Αυτόνομο Αυτοκίνητο της Google Προ των Πυλών

Η Google δοκίμαζε μέχρι σήμερα τα συστήματά της σε οχήματα της Toyota και της Lexus, τα οποία μετά από εκατομμύρια χιλιόμετρα στους δρόμους δεν προκάλεσαν ούτε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Οπότε τώρα η Google είναι έτοιμη να βγάλει στο δρόμο το δικό της αυτοκίνητο! Γιατί μπορεί το αυτοκίνητο να βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο αλλά ο κολλοσός της τεχνολογίας που λέγεται Google δεν θα ήθελε με τίποτα να ρισκάρει τη φήμη του.

αυτοκίνητο_google

Ο στόχος της Google είναι να δημιουργήσει ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο που κάποιος απλώς θα μπαίνει μέσα κι αυτό θα τον πληγαίνει στον προορισμό του. Στο τρέχον στάδιο δοκιμών, η Google θέλει να δει πώς το αυτοκίνητο αλληλεπιδρά με την κίνηση στους δρόμους και με απρόοπτες συνθήκες, όπως έκτακτα έργα ή μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια νέα εποχή έρχεται και λογικά θα την προλάβουμε μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια. Οπότε υπομονή!

Δείτε το τελευταίο βίντεο εδώ: