Τεχνολογία και Οδική Ασφάλεια

Τεχνολογία και Οδική Ασφάλεια

Δεν τίθεται ερώτημα. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά ασφαλή και σύντομα πρόκειται να υπάρξει τεχνολογία που θα τα κάνει ακόμα πιο ασφαλή. Από τότε που ειπώθηκε πως όλοι πρέπει να φορούν τις ζώνες ασφαλείας λόγω της ύπαρξης αερόσακων, ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους μειώνεται διαρκώς και σήμερα παγκοσμίως κυμαίνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Αλλά θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο πρότυπο χαρακτηριστικό ασφαλείας το οποίο να μειώσει αυτά τα νούμερα ακόμη πιο χαμηλά.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν πλέον την εισαγωγή αυτόματων συστημάτων πέδησης ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του μελλοντικού σας αυτοκινήτου. Σήμερα, υπάρχουν κάποιες εταιρείες που προσφέρουν αυτή την επιλογή σε λίγα όμως μοντέλα τους. Το όχημα ανιχνεύει ότι δεν δίνετε προσοχή στη διακοπή ή την επιβράδυνση της κίνησης των οχημάτων μπροστά σας, και αναλαμβάνει δράση. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο μια ηχηρή προειδοποίηση για άμεσο φρενάρισμα.

αυτοματο-φρεναρισμα

Στην οδική ασφάλεια λοιπόν φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επενδύει ένα σύνολο αυτοβιομηχανιών, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, έχουν αποφασίσει να εγκαταστήσουν αυτή την τεχνολογία σε όλα τα επερχόμενα μοντέλα τους, ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Με τις BMW, Ford, General Motors, Mazda, Mercedes-Benz, Tesla Motors, Toyota, Volkswagen και Volvo είναι κάποιες από αυτές.

Στόχος είναι να ξεπεραστεί κι η σχετική γραφειοκρατία που προκύπτει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά οι αυτοβιομηχανίες δουλεύουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, αφού αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των ανθρώπων που σώζονται από ατυχήματα στο δρόμο.

 

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε πώς η οδική ασφάλεια συνδέεται και με το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας!