Προβολείς της Ford από το μέλλον…

Προβολείς της Ford από το μέλλον…

Παρότι ο τομέας του φωτισμού γενικότερα έχει προοδεύσει αρκετά τις τελευταίες δεκαετίες, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι προβολείς των αυτοκινήτων δεν έχουν προοδεύσει ανάλογα. Αλλά αυτό αλλάζει. Γιατί η Ford είναι μόνο μία από τις εταιρεία που έχουν ξεκινήσει τελευταία να αναπτύσσουν τεχνολογίες που θα φέρει τον φωτισμό των αυτοκινήτων στον 21ο αιώνα.

Και το Προηγμένο Σύστημα Εμπρόσθιου Φωτισμού της Ford θα αξιοποιεί μια υπέρυθρη κάμερα, σήματα GPS και μια ειδική τεχνολογία αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας για να κάνει την οδήγηση ευκολότερη σε σκοτεινούς δρόμους.

Το σύστημα αυτό θα προειδοποιεί τους οδηγούς για πεζούς, ποδηλάτες, και ζώα που βρίσκονται στην πορεία του οχήματος, ενώ συγχρόνως θα είναι σε θέση να «θυμάται» τους δρόμους που έχει περάσει και θα ρυθμίζει τα φώτα ανάλογα ώστε να επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν καλύτερα σε στροφές και να προλαβαίνουν πιθανούς κινδύνους.

ford-συστημα-φωτισμου

Στην παρούσα φάση ανάπτυξης του συστήματος, αυτό θα είναι ικανό να παρακολουθεί μέχρι και οκτώ κινδύνους ταυτόχρονα, δίνοντας προτεραιότητα στις δύο πιο σοβαρές απειλές!

Αυτό τον καιρό η Audi προσφέρει μερικές από αυτές τις λειτουργίες μέσω του συστήματος Matrix LED, ενώ και η General Motors Company, μέσω της ευρωπαϊκής της μονάδας, την Opel, εργάζεται επίσης σε ένα είδος προβολέων που θα μπορούν να εντοπίζουν που κοιτάνε τα μάτια σας και να σας προειδοποιεί ανάλογα!

Φαίνεται να υπάρχει φως στο μέλλον…

Δείτε το βίντεο με τους νέους προβολείς της Ford εδώ: