Μάθημα οδικής ασφάλειας στα σχολεία!

Μάθημα οδικής ασφάλειας στα σχολεία!

Αυτό προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, λέγοντας πως στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων θα εισαχθεί μάθημα οδικής ασφάλειας, μιλώντας στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Η ίδια δήλωσε συγκεκριμένα απευθυνόμενη στους βουλευτές: «Ως υπουργείο Παιδείας, είμαστε ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με ινστιτούτα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα και μέσω εγκεκριμένων προγραμμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να γίνει η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων».

Παράλληλα, σχετικά με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη είπε: «Βρισκόμαστε αρκετά πίσω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το μάθημα της οδικής ασφάλειας σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη».

To μάθημα που θα ενταχθεί θα έχει τρεις άξονες: ο μαθητής ως οδηγός, ως πεζός και ως επιβάτης και θα επιβάλλεται μέσα από το ωρολόγιο πρόγραμμα ως μια εναλλασσόμενη θεματική ενότητα.

Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική κίνηση που ελπίζουμε να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το θέμα της οδήγησης. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε…

Πηγή: autotriti.gr


Για παρμπρίζ και κρύσταλλα αυτοκινήτου, μία είναι η σίγουρη λύση: Glassdrive!