“Ιπτάμενο” κρύσταλλο στη Ferrari 812!

“Ιπτάμενο” κρύσταλλο στη Ferrari 812!

Τα προβλήματα δεν γνωρίζουν από ταξικές διαφορές και κοινωνική καταξίωση. Κάτι που θα ανακαλύψουν 1.603 ιδιοκτήτες Ferrari 812 Superfast, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να επισκεφθούν τις κατά τόπους αντιπροσωπείες στις Η.Π.Α. λόγω κινδύνου αποκόλλησης του πίσω κρυστάλλου!

Η αρχή έγινε με δυο περιστατικά στη Γερμανία, τον περασμένο Μάιο, όπου 3 Superfast αντιμετώπισαν ζητήματα με την σταθερότητα του πίσω κρυστάλλου. Για καλή τύχη των οδηγών, η αποκόλληση έγινε σε χαμηλή ταχύτητα και όχι στα 340 χλμ./ώρα, που μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει… Σύμφωνα με τις αναφορές, το πίσω κρύσταλλο ξεκόλλησε μετά από πέρασμα σε λακούβα, καθότι δεν άντεξε το τράνταγμα. Η Ferrari διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε πως  υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία παραγωγής, από την πλευρά του προμηθευτή. Συγκεκριμένα, η επιφάνεια του τζαμιού που κολλάει στο αμάξωμα δεν καθαρίζεται σωστά, με αποτέλεσμα να μην πιάνει η κόλλα βάσει των κατάλληλων προδιαγραφών. Κατά συνέπεια, δημιουργείται ο κίνδυνος να ξεκολλήσει από τη θέση του!

Δε γνωρίζουμε ποια είναι η τελική ταχύτητα του δικού σας οχήματος, αλλά αν τα κρύσταλλα είναι της Saint-Gobain ή φρόντισε για αυτά Glassdrive, τότε σίγουρα δε χρειάζεται να ανησυχείτε!