Ιπτάμενο αυτοκίνητο από τον ιδρυτή της Google;

Ιπτάμενο αυτοκίνητο από τον ιδρυτή της Google;

Πώς θα σας φαινόταν να πηγαίνετε στη δουλειά σας με ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο στο 1/5 του χρόνου; Ίσως αυτή σας η επιθυμία να μην αργήσει να πραγματοποιηθεί. Πρόσφατα διέρρευσε είναι ότι ο ιδρυτής της Google, Larry Page, εργάζεται σε ένα άκρως απόρρητο project που ακούει στο όνομα Zee.Aero και αφορά τη δημιουργία ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου!

Και μπορεί το Zee.Aero να είναι εντελώς άσχετο με την Google, αφού ο Page δεν είναι πλέον στη διοίκηση αλλά φαίνεται ότι η εφευρετικότητά του πρόκειται να διοχετευτεί σε μια ιδέα που ενώ μπορεί να παραπέμπει σε τεχνολογίες του μέλλοντος, το μέλλον κάποια στιγμή θα έρθει…

Αιτήσεις που κατατέθηκαν για διπλώματα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτουν ότι το Zee.Aero είναι ένα όχημα που μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα αλλά θα είναι και σε θέση να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους. Κάτι σαν ένα αυτοκίνητο-drone!

Σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg, το Zee.Aero έχει πλήρως χρηματοδοτηθεί από τον Page. Κι εδώ ακριβώς είναι που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Το project για το Zee.Aero ετοιμάζεται σε ήσυχο βιομηχανικό κτίριο στο Mountain View της Καλιφόρνια, όπου ο Page διαμένει. Ο Page διατηρεί ταυτόχρονα στενή σχέση με τον Elon Musk, ιδρυτή της Tesla Motors και SpaceX, και φημολογείται ότι οι δυο τους έχουν ανταλλάξει αρκετές ιδέες σχετικά με το Zee.Aero!

Σήμερα, η εταιρεία έχει 150 εργαζόμενους και εγκαταστάσεις παραγωγής εφάμιλλες με ένα ερευνητικό κέντρο της NASA που βρίσκεται στην περιοχή. Οι δοκιμές για το όχημα αυτό γίνονται με πλήρη μυστικοπάθεια σε ένα αεροδρόμιο στο Hollister της Καλιφόρνια.

Και παρότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έχουν εντοπιστεί μόλις δύο φορές, αυτό φαίνεται ότι είναι κάτι που θα αλλάξει σύντομα όσο οι έρευνες προχωρούν. Το μέλλον θα δείξει, αφού μέχρι σήμερα έχει υπάρξει ένας μακρύς κατάλογος εταιρειών που προσπάθησαν να μας φέρουν το ιπτάμενο αυτοκίνητο χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Λέτε ο Larry Page να τα καταφέρει;