Θετικοί στην απαγόρευση των οχημάτων καύσης οι Ευρωπαίοι

Θετικοί στην απαγόρευση των οχημάτων καύσης οι Ευρωπαίοι

Έρευνα δείχνει πως η πλειονότητα των κατοίκων ευρωπαϊκών πόλεων υποστηρίζει την κατάργηση οχημάτων με κινητήρες καύσης έως το 2030 και την αντικατάστασή τους με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Οι εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας ετοιμάζουν ολοένα και περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και σύμφωνα με την έρευνα οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους πολίτες βλέπουν θετικά αυτήν την αλλαγή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, σε έρευνα της YouGov, από τους 10.050 ερωτηθέντες, το 63% απάντησε ότι υποστηρίζει την ιδέα πως μετά το 2030, θα πρέπει να πωλούνται στην Ευρώπη μόνο τα αυτοκίνητα που έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε τον προηγούμενο μήνα, έδειξαν πως σε 15 ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, της Βαρσοβίας και της Βουδαπέστης, ο μέσος όρος των ανθρώπων που αντιτίθεται στην ιδέα τερματισμού των πωλήσεων οχημάτων βενζίνης και ντίζελ φτάνει μόλις το 29%, ενώ το 8% είπε ότι δεν το γνωρίζουν. Σύμφωνα πάντα με το Reuters, σε όλες τις πόλεις, τα επιμέρους στατιστικά έδειξαν πως η πλειονότητα των ερωτηθέντων – από 51% στην Αμβέρσα και στο Βερολίνο, έως 77% στη Ρώμη – υποστήριξε την απαγόρευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Transport & Environment (T&E) που εδρεύει στις Βρυξέλλες η οποία και ανέθεσε τη δημοσκόπηση, προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμπεριλάβει μια ημερομηνία λήξης σε ολόκληρη την Ε.Ε. για τις πωλήσεις αυτοκινήτων με μοτέρ καύσης. Θυμίζουμε πως η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και έξι άλλες χώρες τον περασμένο μήνα, προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ορίσει ημερομηνία σταδιακής κατάργησης σε ολόκληρη την Ε.Ε. για τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης.

Πηγή: autotriti.gr
Δεν ξέρουμε τι αυτοκίνητο έχετε εσείς, πάντως για επισκευή και αντικατάσταση παρμπρίζ, με γνήσια κρύσταλλα αυτοκινήτων, εμπιστευτείτε την Glassdrive.