Η Faraday Future αποκαλύπτει το FFZERO1 των 1.000 ίππων

Η Faraday Future αποκαλύπτει το FFZERO1 των 1.000 ίππων

Η Faraday Future, η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία από τη Νότια Καλιφόρνια που υποστηρίζεται από δισεκατομμύρια δολάρια Κινέζων επενδυτών και εργάζεται σε κατάσταση άκρας μυστικότητας τους τελευταίους 18 μήνες, αποκάλυψε το μοντέλο FFZERO1 Concept στη διάρκεια της Έκθεσης για Καταναλωτές Ηλεκτρονικών Ειδών 2016 που έγινε στο Λας Βέγκας.

Πρόκειται για ένα αγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με (θεωρητικά) πάνω από 1.000 ίππους και μέγιστη ταχύτητα πάνω από 300 χλμ/ώρα, και χρόνο από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Φυσικά, όλα αυτά είναι εικασίες δεδομένου ότι αυτό πρωτότυπο αυτοκίνητο δεν έχει κυκλοφορήσει και αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες ενός αυτοκινήτου σαν αυτό.

Μια σύντομη εξέταση του FFZERO1 Concept αποκαλύπτει μια σχεδίαση που θυμίζει αυτοκίνητο αγώνων ταχύτητας με άκρως αεροδυναμικό στυλ. Η σχεδίασή του μάλιστα θα βοηθά στη μείωση της αντίστασης και, συνεπώς, σε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας όπως και καλύτερη ψύξη του ηλεκτρικού κινητήρα.

Όσο για τον στόχο της Faraday Future; Να φανταστεί και να ορίσει εκ νέου την έννοια της αυτοκίνησης! Θα το πετύχει άραγε; Το μέλλον θα δείξει…