Η Audi σχεδιάζει το μέλλον!

Η Audi σχεδιάζει το μέλλον!

Στην ετήσια γενική συνέλευση της Audi που έγινε στο Ingolstadt στη Γερμανία, δύο ήταν τα κύρια θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον και δεν αφορρούσαν τίποτα άλλο παρά το μέλλον: ο εξηλεκτρισμός και η ψηφιοποίηση.

Χωρίς αμφιβολία, το πρόσφατο θέμα που προέκυψε σχετικά με τις εκπομπές ορισμένων οχημάτων της Volkswagen σε κάποιο βαθμό επηρέασε και την Audi αφού οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στον ίδιο Όμιλο, και η Audi φαίνεται να αποφάσισε να στρεφεί ταυτόχρονα στη δημιουργία ενός ισχυρού μελλοντικού ηλεκτροκίνητου στόλου.

Πέρα από τις αποσπασματικές προσπάθειες που έχουμε δει μέχρι τώρα, με μόνο ένα υβριδικό Α3 να υπάρχει προς πώληση, η Audi θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό SUV το 2018 και, όπως δήλωσε και ο CEO της εταιρείας, Rupert Stadler, από το 2018 και μετά, θα κυκλοφορεί τουλάχιστον ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο ανά έτος.

Στον τομέα της ψηφιοποίησης το πεδίο εφαρμογής είναι πολύ ευρύτερο. Ένας σημαντικός τομέας είναι η ενσωμάτωση των ψηφιακών χαρτών HERE που η Audi απέκτησε πέρυσι, όπως συνέβει και με τις BMW και Mercedes-Benz. Ο συνδυασμός αυτών των εξαιρετικά λεπτομερών χαρτών με δεδομένα πραγματικού χρόνου θα είναι η βάση για πολλές μελλοντικές ψηφιακές υπηρεσίες, ιδιαίτερα για την αυτόνομη οδήγηση.

Σύμφωνα με τον Stadler, τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα από το 2025. Μπορεί η τεχνολογία να εξελίσσεται αλλά στον τομέα των αυτόνομων αυτοκινήτων η Audi φαίνεται να βρίσκεται πίσω σε σχέση με άλλες εταιρείες όπως η Mercedes, η Tesla Motors και η Volvo. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις προθέσεις της εταιρείας, το επόμενο μοντέλο της με μεγάλες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης θα είναι το νέο Audi A8 που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο!

Ο σχεδιασμός του μέλλοντος φαίνεται πάντως να προχωρά εντατικά κι εμείς δε μπορούμε παρά να δούμε τι μας επιφυλάσσουν οι νέες αυτές τεχνολογίες!