Η ξεχωριστή Ferrari Omologata!

Η ξεχωριστή Ferrari Omologata!

Tην 10η μοναδική της δημιουργία αποκάλυψε η Ferrari μετά από εργασίες που είχαν διάρκεια δύο ετών για έναν πελάτη από την Ευρώπη που η εταιρεία επέλεξε να μην κατονομάσει. Το όνομα του αυτοκινήτου είναι Omologata με την Ferrari να προσπαθεί να δημιουργήσει «ένα φουτουριστικό σχέδιο με ξεχωριστά χαρακτηριστικά στοιχεία που θα δίνουν ένα σχήμα που θα μείνει για πάντα μοντέρνο και ταυτόχρονα θα εντυπωσιάζει». 

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην 812 Superfast αλλά η Ferrari άλλαξε τα περισσότερα από τα μέρη του οχήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μόνα κοινά σημεία με την εργοστασιακή 812 Superfast είναι το παρμπρίζ και τα εμπρός φωτιστικά σώματα. Το χρώμα του είναι Rosso Magma ενώ εξοπλίζεται και με αγωνιστικού τύπου γραφικά.

ferrari-omologata

Το bodykit της μοναδικής Ferrari Omologata είναι καινούριο και περιλαμβάνει ανασχεδιασμένη γρίλια, πιο στρογγυλά φτερά, νέα πίσω φωτιστικά σώματα, πολύ μεγαλύτερο πίσω διαχύτη και νέα σχεδίαση του πίσω παρμπρίζ.

Η Ferrari δεν ανέφερε πληροφορίες για το κινητήριο σύνολο και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν γίνει αλλαγές. Αυτό σημαίνει πως η ισχύς πηγάζει από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων απόδοσης 800 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και 718 Nm στις 7.000 σ.α.λ. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στέλνει την κίνηση τους πίσω τροχούς και δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 340 χλμ./ώρα.

Πηγή: Autotriti.gr


Όσο για μοναδικά κρύσταλλα αυτοκινήτου από μοναδικούς τεχνίτες, επιλέξτε την Glassdrive!