Νέες τεχνολογίες από τη Ford που επενδύει σε νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Νέες τεχνολογίες από τη Ford που επενδύει σε νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

13 νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα Ford!

Πριν λίγες μέρες η Ford ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει επιπλέον 4,5 δις δολάρια στα επόμενα πέντε χρόνια ώστε να επενδύσει στα ηλεκτροκίνητα οχήματα! Μεγάλο μέρος μάλιστα αυτού του ποσού θα διατεθεί απευθείας στην ανάπτυξη 13 νέων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2020, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα 4 χρόνια περίπου 40% των μοντέλων της Ford σε παγκόσμιο επίπεδο θα κινείται με ηλεκτρισμό.

Εκτός από τα νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, η Ford επίσης ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει τις επενδύσεις για να επεκτείνει την έρευνα και ανάπτυξη μπαταριών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ώστε να απαντήσει στην αυξημένη ζήτηση για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα σε Ευρώπη και Ασία.

Η Ford σκοπεύει επίσης να επενδύσει σε τεχνολογίες που θα κάνουν την οδήγηση πολύ πιο άνετη και ευχάριστη. Όπως ανέφερε και ο επικεφαλής προϊόντων της Ford, Raj Nair, «Η πρόκληση του μέλλοντος δεν είναι ποιος θα παρέχει την περισσότερη τεχνολογία σε ένα όχημα, αλλά ποιος θα μπορεί να οργανώσει αυτή την τεχνολογία καλύτερα ώστε να οι άνθρωποι να είναι πιο ενθουσιασμένοι κι ευχαριστημένοι. Παρατηρώντας τους καταναλωτές, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα ποια χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα έχουν πραγματική σημασία και έτσι να δημιουργήσουμε μια ακόμα καλύτερη εμπειρία για αυτούς στο μέλλον».

Γι’ αυτό το λόγο η Ford έχει προσλάβει μια ομάδα «κοινωνικών επιστημόνων» ώστε να παρατηρούν πώς οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια να εντοπίσουν τις πιθανές κοινωνικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές και οικονομικές «αποχρώσεις» που θα μπορούσαν να βελτιώσουν στα μελλοντικά οχήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κι άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν και ίσως σε λίγα χρόνια τα οχήματά μας να είναι τελείως διαφορετικά απ’ όσο φανταζόμαστε!