Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα με Μπαταρία που θα Φορτίζει σε 3 Λεπτά

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα με Μπαταρία που θα Φορτίζει σε 3 Λεπτά

Οι μεγάλοι χρόνοι φόρτισης της μπαταρίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα που οδηγεί πολλούς ερευνητές και επιχειρήσεις στην αναζήτηση νέων τεχνολογιών φόρτισης.

Μία από τις νέες προτεινόμενες λύσεις για το πρόβλημα των μεγάλων χρόνων φόρτισης προέρχεται από μια ισραηλινή εταιρεία που ονομάζεται Storedot, η οποία ισχυρίζεται ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα που θα μπορεί να φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα σε λίγα λεπτά.

Η εταιρεία, που παρουσίασε μια βάση ταχείας φόρτισης κινητών στο Consumer Electronics Show 2015 στο Λας Βέγκας, δήλωσε στο BBC ότι σχεδιάζει να μπει στο πεδίο ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε άλλη συνέντευξή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Storedot, Doron Myersdorf, δήλωσε πως στον επόμενο χρόνο η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει «ένα μοντέλο αυτοκινήτου που θα φορτίζεται σε τρία λεπτά». Αυτή ουσιαστικά θα ήταν η ίδια ταχύτητα όπως το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός βενζινοκίνητου αυτοκίνητου.

Myersdorf να εννοηθεί ότι πολλές από τις μπαταρίες της εταιρείας του θα μπορούσαν να συνδυαστούν σε ένα μεγάλο πακέτο, αναφέροντας το παράδειγμα του Τέσλα. Αυτές οι μπαταρίες χρησιμοποιούν ένα “βιολογικό” χημεία που επιτρέπει την ταχύτερη κίνηση των ιόντων μεταξύ ανόδου και καθόδου.

Ωστόσο, αυτές οι μπαταρίες δεν έχουν την ενεργειακή πυκνότητα που χρησιμοποιείται στις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρικά αυτοκίνητα σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι μικρότερη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας.

Πιθανότατα λοιπόν να χρειαστούν αρκετά χρόνια ανάπτυξης για να κυκλοφορήσει στο εμπόριο κάτι τέτοιο αλλά εμείς θα αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά οι «υποσχέσεις» θα γίνουν πράξη…

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι για επισκευή ή αντικατάσταση παρμπρίζ, η Glassdrive είναι η καλύτερη λύση!