Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα για την Αστυνομία της Ιταλίας

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα για την Αστυνομία της Ιταλίας

Όπως θα ταίριαζε σε μια χώρα που κατασκευάζει κάποια από τα καλύτερα supercar στον κόσμο, οι αστυνομικοί στην Ιταλία (γνωστοί και ως Καραμπινιέροι) είναι γνωστό ότι οδηγούν τα πιο εντυπωσιακά περιπολικά. Αντί για sedan αυτοκίνητα χωρίς ιδιαίτερη προσωπικότητα, οι αστυνομικοί κάνουν τις περιπολίες τους ακόμα και με Lamborghini.

Ωστόσο, η τελευταία προσθήκη στον στόλο οχημάτων της Ιταλικής αστυνομίας δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα παρά στην εμφάνιση, αφού πρόσφατα αποκτήθηκαν 23 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Mitsubishi i-MiEV, όλα βαμμένα στα ζωηρά χρώματα της στολής των αστυνομικών: μπλε και κόκκινο.

mitusbishi-i-miev-carabinieri

Τα επαναφορτιζόμενα περιπολικά θα χρησιμοποιούνται στο κέντρο πόλεων, σε νησιά και στην ειδική ζώνη του Μιλάνο όπου τους τελευταίους μήνες λαμβάνει χώρα μια έκθεση για τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον. Τα πολυσύχναστα αστικά κέντρα και τα νησιά με τις μικρές αποστάσεις αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τη χρήση αυτών των ηλεκτρικών περιπολικών. Όσο για τους κατοίκους αυτών των περιοχών μάλλον θα εκτιμήσουν τα σχεδόν αθόρυβα i-MiEV, που παρά τη μικρή αυτονομία των 100 χιλιομέτρων οι στυνομικοί θα μπορούν να κάνουν τις περιπολίες τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτή η μικρή αυτονομία ωστόσο, καθώς και κάποιοι άλλοι παράγοντες, φαίνεται ότι έκαναν τις πωλήσεις του i-MiEV στις ΗΠΑ να είναι ελάχιστες. Μόλις 20 αυτοκίνητα πωλήθηκαν τον τελευταίο μήνα, φτάνοντας συνολικά τα 134 για το έτος. Τουλάχιστον, τα μικροσκοπικά i-MiEV θα βρουν «δουλειά» σε διάφορα αστυνομικά τμήματα ανά τον κόσμο αφού περιπολικά Mitsubishi i-MiEV χρησιμοποιούνται επίσης σε Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δεν είναι τα μόνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιηθεί από τις εκάστοτε αστυνομικές δυνάμεις.

Λέτε να τα δούμε σύντομα και στην Ελλάδα; Μέχρι τότε, για οικονομία στα καύσιμα, μπορείτε απλώς να βρείτε τον κοντινότερο σε εσάς σταθμό της Glassdrive ώστε να μη χρειαστεί να ψάχνετε!