Εφαρμογή Skoda που εντοπίζει βλάβες;

Εφαρμογή Skoda που εντοπίζει βλάβες;

Μία εφαρμογή για smartphone η οποία σε δευτερόλεπτα μπορεί να εντοπίζει τις βλάβες που υπάρχουν στο αυτοκίνητο απλώς και μόνο από τον ήχο τους έχει εξελίξει η Skoda!

Η εφαρμογή αυτή που ονομάζεται Sound Analyzer, καταγράφει τον ήχο ενώ το όχημα λειτουργεί και στη συνέχεια συγκρίνει την εγγραφή με ήδη αποθηκευμένα μοτίβα ήχου. Εάν κάτι δεν πάει καλά, η εφαρμογή θα ειδοποιήσει τους τεχνικούς και θα τους πει πού να αναζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και μάλιστα με ακρίβεια μεγαλύτερη από 90%. Η Skoda ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει δέκα μοτίβα ήχου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για το σύστημα διεύθυνσης, τον κομπρέσορα του κλιματισμού αλλά και του DSG κιβωτίου ταχυτήτων.

Για να γίνει αυτό, η εφαρμογή μετατρέπει το εγγεγραμμένο αρχείο ήχου σε φασματογράφημα που απεικονίζει οπτικά τα ακουστικά σήματα. Στη συνέχεια, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης συγκρίνει το αρχείο με αποθηκευμένες εγγραφές για τον εντοπισμό αποκλίσεων. Έπειτα, ένας αλγόριθμος λειτουργεί για να προσδιορίσει ποιες είναι οι αποκλίσεις και πώς να διορθωθούν.

Η εφαρμογή υπόσχεται πολλά οφέλη τόσο στους πελάτες όσο και στους αντιπροσώπους. Όπως εξήγησε η Skoda, το Sound Analyzer καθιστά τη συντήρηση του οχήματος πιο αποτελεσματική και μειώνει το χρόνο που περνούν τα οχήματα στα συνεργεία για επισκευές.

Η Skoda δοκιμάζει την εφαρμογή ως μέρος πιλοτικού έργου σε 14 διαφορετικές χώρες. Συμμετείχαν επίσης 245 έμποροι καθώς παρείχαν ηχογραφήσεις για τη «διαδικασία εξέλιξης» του λογισμικού. Μάλιστα ενώ η εφαρμογή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, η Skoda υπαινίχθηκε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε μελλοντικά μοντέλα μέσω ειδικών αισθητήρων που θα ακούνε τις διαφοροποιήσεις στον ήχο του αυτοκινήτου!

Πηγή: autotriti.gr


Στην Glassdrive ωστόσο δεν χρειαζόμαστε καμία εφαρμογή για τα κρύσταλλα αυτοκινήτου! Έχουμε τους ειδικούς μας!