Δύο Νέα Ηλεκτρικά Μοντέλα Αυτοκινήτων από την Toyota το 2021!

Δύο Νέα Ηλεκτρικά Μοντέλα Αυτοκινήτων από την Toyota το 2021!

Δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκινήτου αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο 2021 η Toyota. Μετά την έντονη παρουσία που έχει στα υβριδικά κάνει το επόμενο βήμα στο δρόμο προς τα καθαρότερα συστήματα κίνησης.

Διάφορα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού υποστηρίζουν πως η ιαπωνική μάρκα για το τρέχον έτος, πρόκειται να παρουσιάσει δύο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα συνοδευτούν και από ένα τρίτο, αλλά με Plug-In υβριδικό σύστημα κίνησης. Οι λεπτομέρειες των μοντέλων ή των συγκεκριμένων ημερομηνιών αποκάλυψης παραμένουν άγνωστες προς το παρόν, ωστόσο επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά την ηλεκτρική επίθεση που σχεδιάζει η Toyota.

Το ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι SUV/Crossover. Το δεύτερο μοντέλο ενδέχεται να είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lexus, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν η Premium μάρκα της Toyota αποτελεί μέρος του σχεδίου των τριών αυτών οχημάτων. Σημειώνεται ωστόσο πως τα μοντέλα θα βασίζονται στην πλατφόρμα e-TNGA που προσφέρει ευελιξία και μια ποικιλία ηλεκτροκίνητων συστημάτων κίνησης.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota είναι πιθανό να φέρουν στο όνομά τους τα αρχικά «BZ», τα οποία  πιθανότατα προέρχονται από τις λέξεις «Beyond Zero». Σε ελεύθερη μετάφραση «Πέρα από το μηδέν», δείχνοντας έτσι τους μηδενικούς ρύπους που θα έχουν όλα τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης οικογένειας.

Πηγή: autotriti.gr

Για σιγουριά στα κρύσταλλα αυτοκινήτου τόσο στο παρόν αλλά και στο μέλλον… Glassdrive!