Αυτοκίνητο Apple (;)

Αυτοκίνητο Apple (;)

Μετά τις πρόσφατες πληροφορίες για μεγάλη μετακίνηση εργατών από την Apple στην Tesla Motors, αρχίζουν να φουντώνουν οι φήμες για ανάμειξη της Apple στην παραγωγή αυτοκινήτου, κάτι που θα σήμαινε ένα εντελώς νέο πεδίο δράσης για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η φήμη ξεκίησε από ένα άρθρο του BusinesInsider , αναπαράχθηκε από την The Wall Street Journal, δηλώνοντας ότι εκατοντάδες άτομα από το προσωπικό της Apple έχουν ανατεθεί σε ένα πρότζεκτ αυτοκινήτου με την κωδική ονομασία «Τιτάν».

Ταυτόχρονα, μια (ανώνυμη, εμπιστευτική) δήλωση εργαζομένου της Apple στο BusinessInsider αναφέρει: «Το τελευταίο πρότζεκτ της Apple είναι πολύ συναρπαστικό για να περάσει απαρατήρητο. Νομίζω ότι θα αλλάξει το τοπίο και θα αυξήσει πολύ τα έσοδα της Tesla». Πρόκειται για ένα αρκετά ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Apple έχει κάτι στα σκαριά – αν η δήλωση αυτή αληθεύει.

Τώρα, ακόμα κι αν η Apple εργάζεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να αποφασίσει τελικά να μην δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή του καθότι και υπάρχουν πολλά εμπόδια για την είσοδο στην επιχείρηση αυτοκινήτων αλλά και ακόμη κι αν πρόκειται για ένα σπουδαίο προϊόν, αυτό δεν εγγυάται την κερδοφορία. Παράδειγμα είναι η Tesla Motors.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που κάποιοι οραματίστηκαν ένα αυτοκίνητο Apple. Το 2010, ένας σχεδιαστής φοιτητής από το Τορίνο δημιούργησε το iMove, μια εκδοχή της σύγχρονης αισθητικής της Apple στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δείτε το iMove κάνοντας κλικ εδώ.

Apple-Green-Car-iMove-Concept_4

Τι θα συμβεί ωστόσο αν η Apple βγάλει στην παραγωγή ένα δικό της αυτοκίνητο; Τι θα σημαίνει αυτό για την αυτοκινητοβιομηχανία; Θα μπορούσε να σημάνει μια νέα επανάσταση όπως η άφιξη του iPhone στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας; Ή η αυτοκινητοβιομηχανία είναι τόσο περιορισμένη λόγω κανονισμών, περιορισμών και πρακτικών αναγκών που τελικά δεν θα επιτρέψει μια τέτοιου είδους καινοτομία;

Πρόκειται σίγουρα για ένα ενδιαφέρον ερώτημα, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απάντηση.