Ανανεωμένο VW e-Golf

Ανανεωμένο VW e-Golf

Η είδηση στην ανανέωση του ηλεκτρικού Golf δεν έχει να κάνει τόσο με την εμφάνιση. Αφορά στις νέες μπαταρίες και στον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, τα οποία εξασφαλίζουν την πολύ καλή -για ηλεκτρικό όχημα- αυτονομία των 300 χιλιομέτρων.

Τι είναι καινούργιο;
– Μικροαλλαγές στη σχεδίαση
– Με ηλεκτροκινητήρα 134 ίππων
– Αυτονομία 300 χιλιομέτρων
– Φόρτιση στο 80% σε 1 ώρα
2017-volkswagen-e-golf-show-floors-101-876x535
Δεν υπάρχει αμφιβολία, το μέλλον της αυτοκίνησης θα έχει έντονα ηλεκτρικό χαρακτήρα. Οι κατασκευαστές προκειμένου να φτιάξουν πιο «καθαρά» αυτοκίνητα στρέφονται στα ηλεκτρικά, κάτι βέβαια στο οποίο βοηθά και η ίδια η εξέλιξη της τεχνολογίας που έχει να κάνει με αυτά. Σύμφωνα, μάλιστα με τους αναλυτές, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατέχουν το 2030 περίπου το 25 με 30% των πωλήσεων, την ώρα που σήμερα καταλαμβάνουν μόλις το 1,3%. Μιλάμε, δηλαδή, για μία τεράστια αύξηση τα επόμενα χρόνια! Αυτό φυσικά το γνωρίζουν οι εταιρείες και βλέπουμε από τώρα την στροφή τους προς αυτά. Οι περισσότερες, δηλαδή έχουν ήδη μια ηλεκτρική πρόταση, ενώ κάποιες βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά. Για παράδειγμα, η Mercedes έχει δική της εταιρεία παραγωγής μπαταριών, ενώ και η Volkswagen στοχεύει να φτιάξει αντίστοιχη γραμμή παραγωγής, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως η Volkswagen θα επενδύσει στο μέλλον πάρα πολύ στα ηλεκτρικά,  καθώς εκτός από το να πιάσει τον παλμό της εποχής, θα πρέπει να ξεπεράσει και τα απόνερα του dieselgate. Απόδειξη το πόσο βάρος έδωσε στο νέο Volkswagen e-Golf, την ηλεκτρική δηλαδή έκδοση του αυτοκινήτου-καθρέπτη της… Πιο αναλυτικά:
Διακριτικές ηλεκτρικές πινελιές
Όπως και στο προ ανανέωσης μοντέλο, οι αλλαγές της ηλεκτρικής έκδοσης σε σχέση με τη συμβατική είναι διακριτικές, αλλά τέτοιες ώστε να γίνεται φανερό πως πρόκειται για τη συγκεκριμένη e-εκδοχή. Πιο αναλυτικά, το e-Golf διαφοροποιείται από το απλό με την κλειστή μάσκα, η οποία διατρέχεται από μία μπλε ρίγα (χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών εκδόσεων της Volkswagen), τα φώτα ημέρας σε σχήμα C (τεχνολογίας LED), τις ειδικής σχεδίασης ζάντες, την πίσω αεροτομή και τα ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης.
2017-volkswagen-e-golf-show-floors-105-876x535

Όπως σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, έτσι και στο e-Golf ο χρόνος της φόρτισης εξαρτάται από το ηλεκτρικό ρεύμα (οικιακό, τριφασικό, ταχυφορτιστής κ.λπ.). Ωστόσο, η Volkswagen έχει εφοδιάσει το μοντέλο με έναν επιπλέον φορτιστή 7,2 kW, ο οποίος βοηθάει τη διαδικασία της φόρτισης και έτσι αυτή θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 6 ώρες. Βέβαια, θα υπάρχει και η επιλογή του ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος των 40 kW, με τον οποίο οι μπαταρίες θα μπορούν να φορτιστούν στο 80% μέσα σε μία μόλις ώρα.

Με αυτονομία 300 χιλιόμετρα

Η σημαντικότερη είδηση που αφορά στο νέο e-Golf έχει να κάνει με τη νέα, μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία. Ενώ, δηλαδή η προηγούμενη είχε χωρητικότητα 24,2 kWh, η νέα έχει 35,8 kWh, έχοντας αυξηθεί κατά 50%. Αυτό είχε ως συνέπεια την αύξηση της αυτονομίας του οχήματος με μια φόρτιση. Σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα, η αυτονομία του e-Golf ανέρχεται στα 300 χλμ./ώρα (από 190 χλμ. που ήταν πριν), που σημαίνει πως σε κανονικές συνθήκες θα υπερβαίνει εύκολα τα 200 χλμ. και άρα θα μπορεί να καλύψει μία κοντινή εξόρμηση, κάτι που αποτελεί ίσως το σημαντικότερο εμπόδιο που έχουν να ξεπεράσουν τα ηλεκτρικά οχήματα…

Πηγή: http://www.autotriti.gr/