Δισεκατομμύρια στην αναζήτηση parking!

Δισεκατομμύρια στην αναζήτηση parking!

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε τα ακριβή νούμερα, αλλά έρευνα που έγινε σε 3 μεγάλες χώρες δείχνει ότι οι οδηγοί σπαταλούν μέχρι και 107 ώρες τον χρόνο στην αναζήτηση μιας θέσης parking! Φανταστείτε τι συμβαίνει εδώ… Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα λοιπόν, οι οδηγοί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γερμανία ξοδεύουν όχι απλώς άπειρες ώρες αλλά και αρκετά δις ευρώ ψάχνοντας θέσεις parking, καταναλώνοντας αρκετή βενζίνη και πετρέλαιο.

Η έρευνα της εταιρείας αναλύσεων INRIX έλαβε χώρα σε 30 πόλεις αυτών των τριών χωρών και έδειξε ότι σε πολυπληθείς πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο ή ακόμα στη Φρανκφούρτη, οι οδηγοί ξοδεύουν 107, 67 και 65 ώρες το χρόνο αντίστοιχα ψάχνοντας για parking. Και ποιο είναι το σχετικό κόστος όλης αυτής της καθυστέρησης;  Στις ΗΠΑ o μέσος οδηγός που ψάχνει να παρκάρει το αυτοκίνητο του ξοδεύει χρόνο και καύσιμο αξίας 330 ευρώ. Συνολικά, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό φτάνει τα 64 δις ευρώ στις ΗΠΑ, 40 δις στην Γερμανία και 27 δις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ίσως κάποια στιγμή να μάθουμε και τι συμβαίνει στην Ελλάδα όπου σίγουρα τα νούμερα δεν θα είναι μικρά… Στο μεταξύ, υπομονή!

Πηγή: autotriti.gr


Για παρμπρίζ και κρύσταλλα αυτοκινήτου ώστε να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα, η απάντηση είναι Glassdrive!