Ταξίδι με παιδιά; Κανένα πρόβλημα!

Ταξίδι με παιδιά; Κανένα πρόβλημα!

Οι διακοπές έρχονται! Κρατήστε τα παιδιά σας χαρούμενα μέσα στο αυτοκίνητο!

Οι περισσότεροι από εμάς ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο. Ολόκληρη η οικογένεια είναι παρούσα και όλοι είναι ευδιάθετοι. Πώς θα διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας δεν θα προκαλέσουν προβλήματα; Κρατήστε τα χαρούμενα με μερικά διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Μπορείτε ακόμη και να δείτε αν θα αντέξετε στη δοκιμασία…

Επιλέξτε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που είναι ορατό αλλά όχι και πολύ κοινό (όπως μάρκα αυτοκινήτου, χρώμα, γράμματα στον αριθμό κυκλοφορίας) και ζητήστε από το παιδί σας να μετρήσει τα αυτοκίνητα που έχουν αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Το παιδί που θα φτάσει πρώτο στον αριθμό 10, είναι και ο νικητής.

Δεν είναι ιδανικό παιχνίδι για αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, αλλά πολύ κατάλληλο για εθνικές οδούς και μικρότερους δρόμους. Ζητήστε από τα παιδιά σας να εξηγήσουν τα σήματα που βλέπουν. Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τις απαντήσεις κι εσείς οι ίδιοι.

Επιλέξτε μια λέξη που θα πρέπει να μαντέψουν οι συμπαίκτες σας. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο, εργαλείο, ζώο, επάγγελμα, κ.λπ. Μπορείτε να απαντήσετε μόνο με ένα “ναι” ή ένα “όχι”. Για παράδειγμα: Είναι εργαλείο; “Ναι” – Το χρησιμοποιούμε στον κήπο; “Ναι” – Χρειάζεται ηλεκτρισμό; “Όχι” – Είναι ένα φτυάρι; “Ναι”. Μπορείτε να ορίσετε ένα μέγιστο όριο 20 ερωτήσεων.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και δημιουργήστε μια δική σας ιστορία. Ένα από τα παιδιά ξεκινά με μια πρόταση, όπως “Κάποτε ζούσε ένα μαύρο άλογο με άσπρη ουρά”. Ο επόμενος συμπληρώνει την ιστορία με τη φράση “Το άλογο έχει κόκκινα πέταλα και πηγαίνει για ύπνο νωρίς”… Μετά από μερικούς γύρους, θα έχετε φτιάξει μια τρελή-τρελή ιστορία.

Χώρα-πόλη: Ονομάστε μια χώρα και ρωτήστε τον άλλο να σας πει την πρωτεύουσα. Αυτό μπορεί να γίνει και αντίστροφα. Μην φέρετε τον εαυτό σας σε δύσκολη θέση και μην τα διδάξετε λάθος. Για αυτό βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τις πιο κοινές από αυτές και ελέγξτε τις πριν αναχωρήσετε.

Συσχέτιση λέξεων: Κάποιος αρχίζει με μια λέξη και σε γύρους θα πρέπει να βρείτε μια λέξη που να συνδέεται με τη λέξη που αναφέρθηκε τελευταία. Για παράδειγμα: θάλασσα, μπότα, ψάρεμα, καταδύσεις, μάσκα οξυγόνου, μάσκα, καρναβάλι, Βενετία, Ιταλία, ζυμαρικά, τομάτες, αγρότης, κ.λπ. Μπορείτε να αυξήσετε το βαθμό δυσκολίας, αν ορίσετε ως κανόνα ότι απαγορεύεται η επανάληψη μιας λέξης.

Ομοιοκαταληξία: Ονομάστε μια λέξη και ζητήστε από τα παιδιά να βρουν μια άλλη λέξη που ομοιοκαταληκτεί με αυτή. Φαίνεται εύκολο, αλλά σίγουρα δεν είναι. Στα περισσότερα παιχνίδια, είναι δυνατό να συγκεντρώσει κανείς βαθμούς συν ένα (σωστή απάντηση) ή πλην ένα (λάθος απάντηση). Έτσι μπορείτε να ορίσετε το νικητή στο τέλος της ημέρας!

Αυτές ήταν απλώς μερικές ιδέες αλλά μη ξεχνάτε ότι όχι μόνο το παιχνίδι αλλά και η “παιχνιδιάρικη” επικοινωνία κάνει το ταξίδι με παιδιά ακόμα πιο ευχάριστο και “γρήγορο”! Καλή διασκέδαση λοιπόν και να έχετε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι!

Και για να προστατεύσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, προμηθευτείτε τις αντιηλιακές μεμβράνες της Glassdrive!
taxidi me paidia