Συμβουλές Οδήγησης στην Πόλη

Συμβουλές Οδήγησης στην Πόλη

αθηνα κινησηΗ οδήγηση στα αστικά κέντρα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αγχωτική. Πλήθος από αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, λεωφορεία και ταξί, πεζοί που διασχίζουν τους δρόμους, ποδήλατα, συχνά δίνουν την εικόνα της απόλυτης σύγχυσης.

Ιδιαίτερα αν κάποιος είναι νέος οδηγός, η οδήγηση στο κέντρο της Αθήνας ή άλλης μεγάλης πόλης μπορεί να δείχνει λίγο τρομακτική αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται…

Εδώ σας δίνουμε κάποιες απλές συμβουλές οδήγησης για την πόλη που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε άγχος και ταλαιπωρία. Και το σίγουρο είναι ότι, καθώς η πείρα σας θα αυξάνεται, θα μπορείτε να προσθέτετε επιπλέον σημεία στη λίστα!

  • Πριν ξεκινήσετε, να γνωρίζετε πού ακριβώς πηγαίνετε. Δείτε κάποιον χάρτη να έχετε εικόνα του προορισμού. Βοηθάει στον προσανατολισμό σας.
  • Αν είναι εφικτό, αποφύγετε τις ώρες αιχμής. Αν δεν γίνεται, εξοπλιστείτε με υπομονή!
  • Όταν γίνεται, παραμείνετε σε μια λωρίδα. Μπορεί να φαίνεται ταχύτερο να κάνετε προσπεράσεις αλλάζοντας λωρίδες, αλλά η διαφορά συνολικά είναι μικρή και αυξάνονται οι πιθανότητες σύγκρουσης.
  • Η κίνηση στην πόλη είναι συχνά αυξημένη και οι οδηγοί μπορεί να γίνουν ανυπόμονοι. Μην το παίρνετε κατάκαρδα αν κάποιος οδηγός εκνευριστεί μαζί σας.
  • Επίσης, αν κάποιος οδηγός ή πεζός κάνει μια απερίσκεπτη κίνηση, παραμείνετε ήρεμοι. Παρατηρήστε τι έκαναν λάθος και πείτε μπράβο στον εαυτό σας για το πόσο καλά χειριστήκατε την κατάσταση.
  • Υπάρχουν ειδικές λωρίδες οι οποίες έχουν συγκεκριμένη χρήση, όπως λεωφορειολωρίδες ή που υπάρχουν για να στρίψει κάποιος αποκλειστικά δεξιά ή αριστερά. Να έχετε λοιπόν τον νου σας στο δρόμο ώστε να μη βρεθείτε σε λάθος λωρίδα.
  • Οι στροφές σε δρόμους της πόλης μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις. Από επικίνδυνα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μέχρι κολωνάκια. Είναι σαφώς θέμα πείρας αλλά προτιμήστε να κόβετε ταχύτητα πριν στρίψετε.
  • Προσοχή στο πού παρκάρετε. Ακόμα κι αν έχετε απηυδήσει γιατί ψάχνετε πολύ ώρα για μία θέση πάρκινγκ, να θυμάστε ότι στο κέντρο οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο!

Καλές βόλτες σε παλιούς και νέους οδηγούς! Και για να ξεχάσετε το άγχος σχετικά με τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σας, μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε ένα σταθμό της Glassdrive!