Πώς να πλύνετε το αυτοκίνητό σας το καλοκαίρι

Πώς να πλύνετε το αυτοκίνητό σας το καλοκαίρι

Ο ήλιος, η άμμος και το αλάτι είναι οι μεγάλοι καλοκαιρινοί εχθροί του αυτοκινήτου μας. Το συχνό πλύσιμο είναι αναγκαίο.

Δες τι πρέπει να προσέξεις!

H έκθεσή του στον ήλιο σε συνδυασμό με τη βρωμιά και τους ρύπους έχει ως συνέπεια, το χρώμα να χάνει τη γυαλάδα του και να θαμπώνει και ταυτόχρονα η ύπαρξη αλατιού έχει καταστροφικές συνέπειες ειδικά για τις μεταλλικές επιφάνειες, αφού έχει εξαιρετικά έντονες διαβρωτικές ιδιότητες.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να πλένουμε το αυτοκίνητό μας, κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με το θαλασσινό νερό. Καλό είναι, μετά το γενικό πλύσιμο, με ένα ελαφρά βρεγμένο πανάκι να περάσουμε τα μικρά λαστιχένια μέρη, όπως τις περιοχές γύρω από τα παράθυρα, το προφίλ των ελαστικών αλλά και τους υαλοκαθαριστήρες.

Φυσικά, το θαλασσινό νερό διαβρώνει και το κάτω μέρος του αμαξώματος, αλλά και το μεταλλικό σύστημα εξάτμισης καυσαερίων. Μην ξεχνάτε λοιπόν να πλένετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους θόλους των τροχών, τα μεταλλικά μέρη όπως τη «διαδρομή» της εξάτμισης από τον κινητήρα μέχρι πίσω, αλλά και γενικά την «λεγόμενη κοιλιά» του αυτοκινήτου. Έμφαση πρέπει να δίνεται και στα ελαστικά, καθώς και στα δισκόφρενα και στα ταμπούρα.

Πέρα από το εξωτερικό του αυτοκινήτου υπάρχει και το εσωτερικό, το οποίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ταλαιπωρείται από διάφορους παράγοντες όπως η σκόνη, η άμμος και το αλάτι, τα οποία κατακάθονται σε κάθε τμήμα του αυτοκινήτου και εισέρχονται στις μικρές ενώσεις μεταξύ των πλαστικών. Συνεπώς θα πρέπει να κάνουμε και ένα καλό καθάρισμα της καμπίνας, ώστε να απομακρύνονται όλα τα ξένα υλικά που προκαλούν φθορές.

Πηγή: autotriti.gr

Έτσι θα προστατεύσετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας το καλοκαίρι και για την επισκευή ή την αντικατάσταση του παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, εμπιστευτείτε την Glassdrive. Γνωρίζουμε τι χρειάζονται τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σας.