Προετοιμαστείτε για το χειμώνα!

Προετοιμαστείτε για το χειμώνα!

Το καλοκαίρι πέρασε, το φθινόπωρο ήρθε, πράγμα που σημαίνει ότι όσο περνά ο καιρός θα έχουμε περισσότερη σκοτεινιά, κρύο και βροχές. Θα οδηγείτε σε διαφορετικές συνθήκες κι έτσι το αυτοκίνητό σας θα υποστεί πολλά, όπως ολισθηρά οδοστρώματα, αλάτι και χώμα στους δρόμους και θα λερώνεται πιο εύκολα. Γι’ αυτό, ακολουθούν κάποιες συμβουλές ώστε να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το χειμώνα προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα και δυσάρεστε εκπλήξεις τα κρύα πρωινά που έρχονται…

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ορατότητα ελέγχοντας τους υαλοκαθαριστήρες και τα φώτα σας.
  2. Ελέγξτε όλα τα υγρά κάνοντας σίγουρο πως το καθαριστικό υγρό για το παρμπρίζ σας δεν παγώνει το χειμώνα.
  3. Λιπαίνετε τις κλειδαριές και τα λάστιχα στις πόρτες ώστε να μην παγώσουν.
  4. Προστατεύστε το αμάξωμα του αυτοκινήτου αφαιρώντας τις βρωμιές και απλώνοντας κερί.
  5. Σκεφτείτε εάν χρειάζεστε χειμερινά ελαστικά και ελέγξτε την πίεση των ελαστικών. Τα χειμερινά ελαστικά διαφέρουν από τα καλοκαιρινά ως προς το σχεδιασμό, τη δομή και τη σύνθεσή τους. Ένα χειμερινό ελαστικό περιέχει περισσότερο φυσικό καουτσούκ, το οποίο το κρατά εύκαμπτο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, έχει περισσότερες μικροεγκοπές που επιτρέπουν τη διέλευση μεγαλύτερης ποσότητας πάγου και χιονιού προτού το ελαστικό χάσει την πρόσφυσή του.
  6. Ελέγξτε την μπαταρία σας, ειδικά αν είναι παλαιότερη των 2-3 ετών.
  7. Προετοιμάστε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης, κουτί πρώτων βοηθειών, ξύστρα πάγου, συμπληρωματική ποσότητα αντιπαγωτικού, σύρμα ρυμούλκησης, προειδοποιητικά φώτα, γιλέκο ασφαλείας, φακό, πυροσβεστήρα, σπίρτα και κουβέρτα.

Τέλος, να θυμάστε πως το χειμώνα οι συνθήκες οδήγησης αλλάζουν οπότε πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και να προσαρμόσετε την οδήγησή σας ανάλογα ώστε να προλάβετε τυχόν απρόοπτα Να έχετε έναν ευχάριστο και ασφαλή χειμώνα!

Όσο για ασφαλή παρμπρίζ και κρύσταλλα αυτοκινήτου, η απάντηση είναι μία: Glassdrive!