Πλύσιμο αυτοκινήτου!

Πλύσιμο αυτοκινήτου!

Το αυτοκίνητό σου είναι μια σημαντική επένδυση και η αλήθεια είναι ότι ξοδεύεις κάθε χρόνο πολλά χρήματα για να το διατηρήσεις σε καλή κατάσταση. Βλέπεις τα service, οι αλλαγές λαδιού, ελαστικών, τακάκια φρένων, αφαιρούν λεφτά από το ετήσιο budget σου. Βέβαια έξοδα μεν, αναγκαία δε. Έχει σκεφτεί ωστόσο ότι κάτι τόσο απλό όσο το πλύσιμο του είναι και αυτό μέρος της επένδυση σου; Πόσο συχνά λοιπόν το πλένεις ή καλύτερα κάθε πότε ΠΡΕΠΕΙ να το πλένεις;

Μερικές φορές είναι προφανές το πότε το αυτοκίνητό σου χρειάζεται καθάρισμα. Μία βόλτα σε κάποιο χωματόδρομο ή μία βροχή ακόμα και οι κουτσουλιές των πουλιών (ειδικά αν το παρκάρεις κάτω από το δέντρο τους) είναι αρκετά ώστε να το βρωμίσουν.

Ωστόσο  το πλύσιμο θα πρέπει να αποτελεί και μέρος του γενικού προγράμματος συντήρησης και να μην το θυμάσαι μόνο όταν είναι βρώμικο. Το συχνό πλύσιμο άλλωστε συμβάλει στην προστασία του χρώματος και στην ελαχιστοποίηση της σκουριάς. Έτσι θα μπορεί να είναι λαμπερό για πολλά χρόνια, αλλά και να μείνει ψηλά η μεταπωλιτική του αξία.

Αρα πόσο συχνά πρέπει να πλένεται; 

Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν το αυτοκίνητο, να πλένεται μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου. Φυσικά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. το μέρος που ζεις και κινείσαι. Αναλυτικότερα αν μένεις σε μια περιοχή κοντά στην θάλασσα,  θα πρέπει να το πλένεις περισσότερες φορές, αφού το αλάτι μπορεί να διαβρώσει το μέταλλο και να προκαλέσει σκουριά.

Παράλληλα αν μένεις στην ύπαιθρο ή παρκάρεις κάτω από δέντρα και αντιμετωπίζεις καθημερινά ακαθαρσίες πουλιών, θα πρέπει επίσης να πλένεις πιο συχνά. Οι «κουτσουλιές» είναι αρκετά όξινες και αν της αφήσεις καιρό θα «τρώνε» την λαμαρίνα,. Το ίδιο ισχύει και για το ρετσίνι των δέντρων, το οποίο πρέπει να ξεπλένεται άμεσα.

Πλυντήριο η πιο σίγουρη λύση

Μην ξεχνάς ότι το πλύσιμο στα πλυντήρια αποτελεί την ιδανική λύση για το αυτοκίνητο σου. Εκεί θα το προσέξουν, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά (σαπούνια, πανιά), ενώ με αυτή σου την επιλογή θα συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος.


 

Για πλύσιμο αυτοκινήτου ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές! Για κρύσταλλα αυτοκινήτου, βρείτε μια Glassdrive!