Ηλιοροφή: Πώς να την Φροντίσετε

Ηλιοροφή: Πώς να την Φροντίσετε

Η ηλιοροφή αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο αξεσουάρ. Κάποιοι την προτιμούν γιατί δίνει στιλ στο αυτοκίνητο, άλλοι όχι γιατί χαλάει και είναι επιρρεπές στη σκουριά. Μπορούμε από μόνοι μας να την διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση;

Η ηλιοροφή του αυτοκινήτου είναι αναμφισβήτητα ένα αξεσουάρ, που προσφέρει ξεχωριστή αίσθηση στους επιβάτες του, ενώ παράλληλα προσδίδει στιλ στην εξωτερική εμφάνιση του οχήματος.

Όμως, με την πάροδο του χρόνου, την καθημερινή χρήση της και τη μακροχρόνια έκθεση του αυτοκινήτου στον ήλιο, οι φθορές που παρουσιάζει μπορεί να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα, αφού εκτός από την εμφάνιση θορύβων κατά τη λειτουργία της, υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί και η στεγανότητά της, αφήνοντας τα νερά της βροχής να εισβάλουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Έτσι, είναι απαραίτητη η συντήρησή της, προκειμένου να διατηρηθεί η στεγανότητά της καθώς και ο μηχανισμός ανοίγματος και κλεισίματός της σε καλή κατάσταση.

Συντήρηση τσιμούχας
Αν οι τσιμούχες περιμετρικά της οροφής μάς φαίνονται ότι έχουν σκληρύνει, ή ακούμε κάποιο θόρυβο κατά την κίνησή της, τότε θα πρέπει να τις ψεκάσουμε με σπρέι σιλικόνης ώστε να τις ενυδατώσουμε.

Καθαρισμός υδρορροής
Πρέπει να καθαρίζουμε συχνά το σημείο της υδρορροής και μετά, με τη βοήθεια πιεστικού μηχανήματος αέρα, να φυσάμε τα σωληνάκια, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι βουλωμένα.

Λίπανση οδηγών
Η χρήση και η πολυκαιρία απαιτούν να περνάμε τους οδηγούς με γράσο, ώστε ο μηχανισμός της οροφής να μη «δυσκολεύεται» από υψηλές τριβές, εξασφαλίζοντας τη μακροζωία του.

Πηγή: autotriti.gr


Χρειάζεστε βοήθεια με την ηλιοροφή του αυτοκινήτου σας; Επικοινωνήστε σήμερα με την Glassdrive στο 800 11 777 999 και αφήστε τα υπόλοιπα πάνω μας!