Γνωρίζετε πως να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το χειμώνα;

Γνωρίζετε πως να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το χειμώνα;

Το καλοκαίρι πέρασε, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερη σκοτεινιά, κρύο και βροχές. Θα οδηγείτε σε διαφορετικές συνθήκες κι έτσι το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να υποστεί πολλά, όπως ολισθηρά οδοστρώματα, αλάτι και άμμο στους δρόμους, και θα λερώνεται εύκολα. Γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το χειμώνα προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα κάποια κρύα πρωινά.

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ορατότητα ελέγχοντας τους υαλοκαθαριστήρες και τα φώτα.
  2. Ελέγξτε όλα τα υγρά (καθαριστικό υγρό παρμπρίζ που δεν παγώνει το χειμώνα).
  3. Λιπαίνετε τις κλειδαριές και τα λάστιχα των πορτών έτσι ώστε να μην παγώσουν.
  4. Προστατεύστε το αμάξωμα του αυτοκινήτου αφαιρώντας τις βρωμιές και απλώνοντας κερί.
  5. Σκεφτείτε εάν χρειάζεστε χειμερινά ελαστικά και ελέγξτε την πίεση των ελαστικών.Τα χειμερινά ελαστικά διαφέρουν από τα καλοκαιρινά ως προς το σχεδιασμό, τη δομή και τη σύνθεσή τους. Ένα χειμερινό ελαστικό περιέχει περισσότερο φυσικό καουτσούκ, το οποίο το κρατά εύκαμπτο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, έχει περισσότερες μικροεγκοπές που επιτρέπουν τη διέλευση μεγαλύτερης ποσότητας πάγου και χιονιού προτού το ελαστικό χάσει την πρόσφυσή του.
  6. Ελέγξτε την μπαταρία σας, εάν είναι παλαιότερη των 2-3 ετών.
  7. Προετοιμάστε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης, κουτί πρώτων βοηθειών, ξύστρα πάγου, συμπληρωματική ποσότητα αντιπαγωτικού, σύρμα ρυμούλκησης, προειδοποιητικά φώτα, γιλέκο ασφαλείας, φακό, πυροσβεστήρα, σπίρτα, κουβέρτα, φορτισμένο κινητό, τρόφιμα και ποτά.

Τέλος, προσαρμόστε την οδήγησή σας, γιατί οι χειμερινές συνθήκες οδήγησης είναι απρόβλεπτες.

Σας ευχόμαστε έναν ευχάριστο, αλλά κυρίως ασφαλή χειμώνα!