Αυτοκίνητο σε “lockdown”; Τι να προσέξετε!

Αυτοκίνητο σε “lockdown”; Τι να προσέξετε!

Για κάποιους οι μετακινήσεις λόγω lockdown έχουν περιοριστεί, για άλλους έχουν μηδενιστεί με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους αφήνοντάς το για μεγάλα χρονικά διαστήματα παρκαρισμένο. Τι χρειάζεται λοιπόν να κάνουμε για να διατηρήσουμε το όχημά μας σε καλή κατάσταση παρά την ακινησία;

Καταρχάς, το ιδανικό θα ήταν να το σταθμεύσουμε σε κάποιον εσωτερικό ή τουλάχιστον προστατευμένο χώρο. Αυτό περιορίζει τις πιθανότητες για φθορές του εξωτερικού του. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, καλό θα ήταν να μην το σταθμεύσουμε κοντά ή κάτω από δέντρα ή σε σημεία όπου συχνάζουν πουλιά για προφανείς λόγους… Όσο για το έδαφος, βοηθάει όταν είναι στέρεο, στεγνό, χωρίς γρασίδι ή χόρτα. Σημαντικό είναι να αποφύγετε να το ανεβάσετε και σε πεζοδρόμιο.

Στην περίπτωση λοιπόν που το αυτοκίνητό σας βρίσκεται σε κάποιον ανοιχτό χώρο, μια προστατευτική κουκούλα είναι σχεδόν απαραίτητη την οποία ωστόσο θα χρειαστεί να την καθαρίζουμε συχνά για να μην βρωμίζει. Ταυτόχρονο, αποφύγετε να το στριμώξετε κοντά σε άλλα αυτοκίνητα ώστε να το ελέγχετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

Τι θα πρέπει να ελέγχετε συχνότερα; Καταρχάς αν το όχημα παραμένει καθαρό ή έχει κάποια βρωμιά που θα μπορούσε να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Έπειτα, ελέγξτε τα ελαστικά για τυχόν φθορές ή απώλεια αέρα.

Σε μεγαλύτερα διαστήματα το βασικό στοιχείο που πρέπει να ελέγχετε είναι η κατάσταση της μπαταρίας. Εκκινήστε κάθε εβδομάδα τον κινητήρα και δοκιμάστε τον ηλεκτρικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Ιδανικά κάντε και μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Για χρονικά διαστήματα που πλησιάζουν τον μήνα ή και παραπάνω, τότε πέρα από τα παραπάνω θα πρέπει επίσης να ελέγχετε πως οι ταχύτητες λειτουργούν κανονικά, όπως επίσης και το αιρκοντίσιον ή ο κλιματισμός.

Ακολουθώντας τα παραπάνω, φροντίζετε το όχημά σας να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά όχι μόνο από lockdown αλλά και πολυήμερα ακινησία!

Για τις καλύτερες συμβουλές για παρμπρίζ και κρύσταλλα αυτοκινήτου ωστόσο, εμπιστευτείτε τους ειδικούς της Glassdrive!