Διατηρήστε την αξία του αυτοκινήτου σας!

Διατηρήστε την αξία του αυτοκινήτου σας!

Σκέφτεστε λοιπόν να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας; Αν θέλετε η αξία του αυτοκινήτου σας να είναι υψηλή, ώστε να πετύχετε και υψηλή τιμή μεταπώλησης, θα πρέπει να μπορείτε σίγουρα να αποδείξετε στον υποψήφιο αγοραστή τα παρακάτω 3 πράγματα:

  1. Ότι δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και τα χιλιόμετρα που αναγράφονται στο κοντέρ είναι σωστά.
  2. Ότι είναι σωστά συντηρημένο.
  3. Ότι είναι «καθαρό» και πως δεν έχει άλλα προβλήματα.

Το τελευταίο είναι συνήθως δουλειά του αγοραστή και αποδεικνύεται μέσα από ένα προσεκτικό έλεγχο, τόσο μηχανολογικό, όσο ηλεκτρονικό, αλλά και για τυχόν τρακαρίσματα.

Για να μπορέσετε όμως να αποδείξετε πως δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και ότι το αυτοκίνητό σας είναι σωστά συντηρημένο, τότε πρέπει να έχετε ένα αξιόπιστο βιβλίο service. Το βιβλίο service είναι η πιο σίγουρη πιστοποίηση και η δύναμη του πωλητή.

Σε ένα αξιόπιστο βιβλίο service, με σφραγίδες του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, βρίσκει κανείς όλες τις βλάβες και τα services, όπως και τα πραγματικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου. Ένα αξιόπιστο βιβλίο service είναι ο αδιάψευστος μάρτυράς σας. Ειδικά εάν υπάρχουν και οι αποδείξεις κάθε service που αναφέρεται στο βιβλίο.

Επιπλέον, σε αυτό φαίνεται και η κατάσταση του αυτοκινήτου. Ότι έχει συντηρηθεί με τα αξιόπιστα ανταλλακτικά, από ειδικευμένους τεχνίτες και με τα κατάλληλα εργαλεία.

Ο αγοραστής μάλιστα, έχει σήμερα τη δυνατότητα, να επιβεβαιώσει αν όσα αναφέρονται στο βιβλίο service έχουν γίνει σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εκάστοτε μάρκας, ζητώντας από την αντιπροσωπεία το ηλεκτρονικό αρχείο service για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Όπως καταλαβαίνετε, αν τη σημερινή εποχή όπου τα «γυρισμένα» χιλιόμετρα τείνει να γίνει συνήθεια, εσείς μπορείτε να αποδείξετε ότι αυτοκίνητο: (α) Δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και (β), έχει συντηρηθεί σωστά, τότε η αξία του, όταν φτάσει η ώρα να πουληθεί, μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Οπότε, κάντε σίγουρο ότι το βιβλίο service συμπληρώνεται σωστά και κρατάτε τις αποδείξεις από κάθε service.

Και καλή αγοραπωλησία!

 

Πηγή: autotriti.gr