Σύστημα Αναγνώρισης Φωτεινών Σηματοδοτών από την Audi

Σύστημα Αναγνώρισης Φωτεινών Σηματοδοτών από την Audi

…που θα εξοικονομεί εκατομμύρια λίτρα βενζίνης!

Η Audi πρόσφατα ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος αναγνώρισης φωτεινών σηματοδοτών το οποίο θα βοηθά τους οδηγούς να «χάνουν» λιγότερο χρόνο σταματημένοι στα φανάρια ενώ ταυτόχρονα θα τους επιτρέπει να εξοικονομούν καύσιμα, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητά τους.

Το σύστημα χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη σύνδεση internet του αυτοκινήτου για να αποκτήσει πρόσβαση στον κεντρικό υπολογιστή που ρυθμίζει την κυκλοφορία σε κάθε πόλη μέσω των φωτεινών σηματοδοτών. Έτσι, ανά πάσα στιγμή ο οδηγός ενημερώνεται για την ταχύτητα που πρέπει να επιλέξει ώστε να φτάσει στον προορισμό του χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει. Εάν πάλι το όχημα είναι ήδη σταματημένο στο φανάρι, το σύστημα υπολογίζει το χρόνο που απομένει και μετράει αντίστροφα μέχρι το επόμενο πράσινο.

Σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, με το σύστημα αυτό μπορούν να περιοριστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 15% και, αν εφαρμοζόταν σε όλη τη Γερμανία, η εξοικονόμηση καυσίμων θα μπορούσε να φτάσει τα 900 εκατομμύρια λίτρα το χρόνο! Όσο για το πότε θα το δούμε επίσημα στους δρόμους, ήδη η Audi ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις για να εφαρμοστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αναμονή λοιπόν αλλά εντωμεταξύ μπορείτε να πάρετε μια γεύση της νέας τεχνολογίας στο βίντεο που ακολουθεί…