Συμβουλές Ασφάλειας Παρμπρίζ

Συμβουλές Ασφάλειας Παρμπρίζ

Το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό κομμάτι γυαλί που σας προστατεύει από τη σκόνη, τον αέρα και τη βροχή. Πολλοί από εμάς γνωρίζουν ότι ένα καθαρό, διαφανές παρμπρίζ είναι ζωτικής σημασίας για μία καλή ορατότητα. Η κακή ορατότητα κατά την οδήγηση, η οποία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες ή σε ένα παρμπρίζ που είναι βρώμικο ή έχει υποστεί ζημιά, αποτελεί σημαντική αιτία για αρκετά οδικά ατυχήματα.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας συμβάλλει στη συνολική αντοχή του οχήματος και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κρατάει τους επιβάτες μέσα στο όχημα σε περίπτωση πρόσκρουσης. Σήμερα γίνεται πλέον σημαντικό τμήμα της λειτουργίας ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ένα παρμπρίζ που έχει υποστεί ζημιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον οδηγό και τους επιβάτες.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες οδηγίες για τη «συντήρηση» του παρμπρίζ σας.

glassdrive-αντικατάσταση-παρμπριζ

Κρατάτε το κρύσταλλο καθαρό
Μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ορατότητά σας, ειδικά όταν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα, διατηρώντας το παρμπρίζ καθαρό από μέσα και έξω. Ακόμα κι αν δεν είστε καπνιστής/-τρια, μία θολή μεμβράνη θα σχηματιστεί στην εσωτερική πλευρά του παρμπρίζ. Και η οδήγηση σε βροχή ή σκόνη θα οδηγήσει στην επικάθιση βρωμιάς στην εξωτερική πλευρά του παρμπρίζ. Γι’ αυτό φροντίζετε να πλένετε τακτικά του αυτοκίνητό σας και να χρησιμοποιείτε ένα ποιοτικό καθαριστικό υγρό για να καθαρίζετε το παρμπρίζ. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε την εσωτερική πλευρά του παρμπρίζ!

Αντικαθιστάτε έγκαιρα τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων
Ανάλογα με τη χρήση τους, τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων θα φθαρούν. Τα καινούργια μάκτρα καθαρίζουν αποτελεσματικότερα το παρμπρίζ σας, δεν το χαράζουν και συμβάλλουν στη μείωση του θαμπώματος από τον ήλιο. Εάν οι υαλοκαθαριστήρες σας κάνουν θόρυβο ή δεν απομακρύνουν τελείως τη βροχή μετά το πέρασμά τους, έχει έρθει η ώρα να τους αντικαταστήσετε.

Επισκευάζετε χτυπήματα από χαλίκια και ρωγμές
Ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση τους, τα χτυπήματα και οι ρωγμές μπορούν να αποσπούν την προσοχή ή ακόμα και να παρεμποδίζουν την ορατότητα του οδηγού. Μετά την επισκευή τους, η ζημιά δεν θα εξαφανιστεί εντελώς. Αλλά η επισκευασμένη περιοχή θα είναι πολύ λιγότερο ορατή και λεία, έτσι ώστε να μην δημιουργείται ζημιά στους υαλοκαθαριστήρες. Μην περιμένετε για πολύ, καθώς τα μικρά χτυπήματα μπορούν να μεγαλώσουν και να μην είναι πλέον επισκευάσιμα.

Για συμβουλές, απευθυνθείτε στους ειδικούς της Glassdrive.