8 ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

8 ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το τακτικό σέρβις του αυτοκινήτου σας και η «έξυπνη» οδήγηση δεν είναι μόνο ασφαλέστερη για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας, αλλά σας βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου και άρα χρημάτων για βενζίνη. Η μεγάλη ταχύτητα, η γρήγορη επιτάχυνση και το απότομο φρενάρισμα μπορούν να μειώσουν τα διαθέσιμα χιλιόμετρα σε βενζίνη κατά 33 τοις εκατό σε αυτοκινητόδρομους και κατά 5 τοις εκατό μέσα στην πόλη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να εξοικονομείτε καύσιμα:

1. Να πατάτε ομαλά το φρένο και το γκάζι, αποφεύγοντας ξαφνικές εκκινήσεις και σταματήματα όπου είναι εφικτό.

2. Αποφύγετε τις μακροχρόνιες αναμονές. Αν πρόκειται να περιμένετε για ώρα, σβήστε τη μηχανή.

3. Αποφύγετε να κουβαλάτε αχρείαστο βάρος. Το επιπλέον βάρος αυξάνει την κατανάλωση.

4. Αποφύγετε τις μεγάλες ταχύτητες. Αυξάνετε την κατανάλωση καυσίμου κατά 10 με 15 τοις εκατό με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα απ’ ό,τι με με 100 χλμ./ώρα, ενώ η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη για τα ογκώδη μοντέλα.

5. Χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό μόνο όταν είναι απαραίτητο.

6. Αλλάζετε ταχύτητα στις κατάλληλες στροφές. Οι σύγχρονοι κινητήρες πετυχαίνουν ιδανική κατανάλωση μεταξύ 1.500 και 2.000 στροφών σε αντίθεση με παλαιότερα μοντέλα που ήταν μεταξύ 2.500 και 3.500 στροφών.

7. Διατηρείτε τη σωστή πίεση στα ελαστικά σύμφωνα με τις οδηγίες των ελαστικών, καθότι ο αέρας που λείπει αυξάνει υπερβολικά την κατανάλωση καυσίμου.

8. Κάνετε τακτικούς ελέγχους και σέρβις ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή σας  για να αποφύγετε προβλήματα στην κατανάλωση.

Καλές βόλτες λοιπόν και για να τις κάνετε ακόμα πιο ξέγνοιαστες επωφεληθείτε από τις αντιηλιακές μεμβράνες της Glassdrive!